Vallási szervezetek támadják Duchovnyt

Vágólapra másolva!
David Duchovny aktuális sorozatát, a Californication-t nemrég mutatták be Ausztráliában - a helyi keresztény szervezetek már tiltakoznak.
Vágólapra másolva!

Az X-akták Mulder ügynökeként megismert David Duchovny új sorozata azzal híresült el, hogy rendkívül sok benne a mocskos beszéd és a kendőzetlen szexjelenet - a színész rögtön az első epizódban megmutatkozott meztelenül, és négy "akcióban" is részt vett a röpke fél óra alatt.

Ez önmagában még talán nem lenne elég a keresztény szervezetek felbőszítéséhez, de Duchovny (pontosabban az általa megformált kiábrándult író, Hank Moody) már a nyitó jelentben szentségtörő dolgot művel: egy óriási kereszt előtt imádkozik, miközben egy apáca orális szexben részesíti.

Az ausztrál ORTT-hez, vagyis az AMCA-hoz (Australia Communications and Media Authority) rengeteg panasz érkezett, nem csak vallási szervezetektől, de - annak ellenére, hogy a műsor viszonylag későn megy - aggódó szűlőktől is. Nemtetszését fejezte ki több mint negyven cég is (köztük például a Nestlé vagy a Woolworths), melyeknek reklámérdeke fűzödik a sorozathoz vagy az azt leadó csatornához.

Mint arra az egyik keresztény szervezet, a Festival of Light szóvivője rámutatott, az Egyesült Államokban azért futhat nagyobb baj nélkül a sorozat, mert ott kábelen, vagyis fizetős csatornán megy, míg Ausztráliában egy mindenki által fogható csatornán, a Network Tenen láthatják a nézők.

A csatorna ugyan visszautasította a panaszáradatot, de az AMCA írásban tett ígéretet arra, hogy vizsgálatot indít a műsor ügyében. Ugyanakkor figyelmeztette a hőbörgőket, akik máris a sorozat betiltását követelik, hogy a vizsgálat még eltarthat pár hónapig.