Megvan az új Koppány

Vágólapra másolva!
Szombaton kiderült, hogy ki játszhatja el az egyik legfontosabb szerepet az István, a király jubileumi előadásán.
Vágólapra másolva!

Mivel az István, a király alapvetően a Géza fejedelem halála utáni hatalmi vitáról, vagyis a keresztény király Koppánnyal folytatott harcáról szól, Koppány szerepe kulcsfontosságú a rockoperában. A régi hitet támogató vezér népgyűlésén hangzik el a Szállj fel, szabad madár című dal is, amely a koronázás mellett a mű talán legismertebb jelenete.

Az István, a király jubileumi díszelőadásának szereplőit a Magyar Televízió tehetségkutató műsora, A Társulat válogatja ki, melynek zsűrije szombaton Koppány szerepére is megtalálta a megfelelő embert.

A szerepért - az előzetes válogatók után - négy énekes, Feke Pál, Koroknai Árpád, Nagy Szilárd és Vadkerti Imre szállt harcba. A közönség szavazatai alapján Koroknai és Vadkerti párbajozott, majd a zsűri, eddigi legnehezebb döntéseként, Vadkerti Imrét tette meg győztesnek.

Vadkerti a Felvidékről származik, ahol két amatőr társulatban is szerepel. Eredetileg Torda szerepére pályázott, de nem sok önbizalommal vágott neki: "Kevés eséllyel indultam, nem bíztam abban, hogy idáig eljutok. Magam készültem fel, korrepetitor nélkül" - nyilatkozta, miután az első meghallgatáson beválasztották a műsorba.