Vágólapra másolva!
Egy gasztronómiai blog összeállította a tévésorozatokban feltűnő legjobb bárok listáját, a Cheerstől kezdve Homer Simpson törzshelyéig.
Vágólapra másolva!

A Denver Westword gasztronómiai blogjában, a Cafe Societyben bukkantunk rá a legjobb tévés bárok listájára, melyet aszerint állított össze a szerzője, hogy az adott helyeken mennyire lehet jól berúgni. Így a Jóbarátok kávézója értelemszerűen nem került fel a listára, mint ahogy például a Maffiózók-beli Bada Bing sem, ahol meg a meztelen nők vonják el a figyelmet a piálásról.

Kiváló terep viszont a berúgásra a Cheers, melyet az azonos című sorozatból ismerhetünk: az eredetileg 1982 és 1993 között futott, annak idején nálunk is látott vígjátéksorozat szándékoltan egy bár és törzsvendégei mindennapjait mutatja be, így méltán végzett a lista első helyén. A második a Miért éppen Alaszka? Téglája lett, ahol Holling Vincoeur csapolta a sört az örök téltől depressziós lakosoknak, és a dobogóra felfért még Moe kocsmája is a Simpson család-ból.

A listán található még egy rajzfilmes ivó, mégpedig a Family Guy szereplőinek törzshelye, a Részeg Kagyló - ahol néha még Isten is feltűnik, hogy különféle trükkökkel fűzze be a bárpultnál lebzselő csajokat. Magunk is szívesen berúgnánk emellett az Így jártam anyátokkal főhőseivel a McLaren's-ben vagy Eddel (az Ed címszereplőjével) a Vigyorgó Kecskében, esetleg támogatnánk a Duke fiúkat egy verekedésben, ami a Hazárd megye lordjai csehójában tör ki - a Cafe Society teljes listája itt olvasható.

A magyar sorozatokból, szappanoperákból nem igazán emlékszünk karakteres ivókra, első körben legfeljebb az Öregberény falusi kiskocsmáját tudjuk felidézni - a Szomszédok Alkotás presszója, a Barátok közt Rózsa bisztrója vagy a Jóban Rosszban Kékmacsekja inkább a kávéházi vonalat erősíti.