Minden sorozatot lepipált a Jóbarátok

Vágólapra másolva!
A kétezres években a legtöbb amerikai néző a Jóbarátok utolsó epizódjára volt kíváncsi.
Vágólapra másolva!

A Hollywood Reporter összeszedte az évtized legnézettebb sorozat- és realityepizódjait: amerikai mérések szerint így a Jóbarátok 2004-es záró része végzett az első helyen, 52,5 millió nézővel. Más kérdés, hogy például sportesemény több is akadt olyan, amire ennél többen voltak kíváncsiak.

A Jóbarátok-at szorosan követi a Survivor, amelynél az első széria durrant nagyot 2000 nyarán: ennek fináléját 51,7 millióan figyelték az Egyesült Államokban. A reality műfajába aztán a Joe Millionaire hozott újat 2003-ban: itt több nő versengett egy elvileg pénzes pasiért, akiről aztán kiderült, hogy egy vasa sincs - a leleplezés 40 millió embert érdekelt.

A dobogóról (39,4 millió nézővel) épphogy lecsúszott a Vészhelyzet legnézettebb epizódja, melyben Carterért aggódhattak a rajongók, miután egy betege súlyosan megsebesítette. A lista első felébe befért még az amerikai Megasztár, vagyis az American Idol, a további helyeken pedig a Grace klinika, a Legyen ön is milliomos és három szitkom (Frasier, Szeretünk Raymond, Kerge város) áll. A hozzájuk tartozó számadat és bővebb leírás itt olvasható.

Magyarországon a Jóbarátok ugyan kedvelt volt, de nem annyira, hogy legyőzhette volna az RTL Klub szappanoperáját: a Tv2 egy időben a Barátok közt ellen indította Rachelt és Rosst, de a legnépszerűbb szitkom sem maradt sokáig az esti sávban.