Eltemették a Big Brothert

Vágólapra másolva!
A Channel 4 tévén jelképesen eltemették a brit popkultúrára is hatással lévő Big Brother valóságshow-t, 11 hagyományos és 7 sztáros széria után.
Vágólapra másolva!

Tíz év után búcsúzik a Channel 4-tól a Big Brother: a valóságshow szereplői jelképesen el is temették a formátumot (a videó itt megtekinthető). Angliában az elmúlt évtizedben tizenegy hagyományos sorozat ment le a realityből, hét Celebrity Big Brother futott mellette (ilyesmi volt itthon 2003 elején a VIP Brother), de volt kifejezetten tinédzserekkel forgatott évad is.

Magyarországra 2002-ben a Tv2 vásárolta meg az Endemol licencét, és azon év őszén nyerte is a műsorral a hétköznapok estéit nézettségben. A Big Brother második szezonja már bukás volt, a korábban rajtoló, több botránnyal startoló Való Világ második évadja viszont olyan erős volt, hogy a Tv2 előbb éjszakai sávba száműzte, majd hamarabb be is fejezte a BB2-t.

Az [origo] - a Big Brother folytatására vonatkozó - kérdésére a Tv2 még nem válaszolt, de elvileg a csatornának van opciós joga, hogy két széria után indítson egy harmadikat. Egy ilyen napi, több hónapon át futó valóságshow összköltsége (médiaipari források szerint) elérheti akár az egymilliárd forintot is.