Vastag Csaba: Tisztességesen megünnepeltük Feróval a győzelmet

Vágólapra másolva!
Az X-Faktor-t megnyerő Vastag Csaba még mindig nem fogta fel teljesen, hogy mi történt vele a döntőben. Feróval mindenesetre tisztességesen megünnepelték a győzelmet, testvérével pedig egymás elleni párbajukról is terveznek egy dalt.
Vágólapra másolva!

"Vasárnap óta annyi időm sem volt, hogy leüljek, így a győzelmemen sem tudtam igazán gondolkodni. Most már azért kezdem felfogni, hogy mi történt, de még nem tiszta minden" - mondta [origo]-nak az énekes, aki a döntő óta még nem gyógyult meg teljesen. Speciális módszere nincs, hangja kímélése érdekében legfeljebb annyit tesz, hogy - ha teheti - csöndben marad.

A második helyet megszerző Nikolasszal már a döntő előtt beszélgettek az esélyeikről: "Megbeszéltük, hogy itt már nincs rossz helyezés, ezért nem is volt köztünk vérre menő a küzdelem. Elénekeltük a dalokat a legjobb tudásunk szerint, és ahhoz képest elég jól sikerült, hogy közvetlenül a szereplés előtt alig tudtunk megszólalni az izgalomtól. Aztán ami lett, az lett, én pedig nagyon büszke vagyok az eredményre."

Mentorát, Nagy Ferót nagyon megkedvelte a verseny során, így természetesen a győzelmet is megünnepelték együtt. Végre eljutottak az általuk csak könyvtárként emlegetett kocsmába is, amire a próbák alatt nem volt sok lehetőség. "Tisztességesen ünnepeltünk, a könyvtárban többször is kiolvastuk a Háború és béké-t" - elevenítette fel poénkodva a döntő utáni eseményeket.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Csabát - testvérével, Tamással, valamint Király L. Norberttel együtt - leszerződtette az a menedzseriroda, amely többek között Tabáni Istvánt, Varga Viktort vagy az McDc néven ismert Veres Robit is futtatja. Csaba ugyan nem tervez közös lemezt öccsével, de néhány közös számuk azért biztosan lesz: "Mivel számomra a zenével a legkönnyebb bármit is elmondani, biztos, hogy megéneklem azt is, amit átéltem a verseny során. Formába szeretném önteni a Tomival közös párbajunkat is, ezt pedig csak úgy lehet, hogy a dalban mindketten énekelünk. De alapvetően külön-külön szeretnénk lemezeket megjelentetni, a győzelmemmel viszont talán Tomit is tudom segíteni" - tűnődött.

Csaba korábban a Fókusz-nak mesélt érzéseiről, a győzelmet követő reakcióiról: "Először nem hittem el, csak arra gondoltam, hogy biztosan én nyertem-e, és nem számolták-e el a szavazatokat. Amikor pár pillanattal később leesett - és a konfettik is leestek -, akkor jöttem rá, hogy tényleg én nyertem a versenyt, de ezt még azóta sem mertem kimondani. Hogy mi lesz a nyeremény sorsa, odáig még el sem jutottam gondolatban, korábban azt is túlságosan nagyképű gondolatnak hittem, hogy egyáltalán nyerhetek. Mindig csak azt láttam, hogy mi a következő megmérettetés, nem mertem ekkorát álmodni" - fogalmazott.

Az x-faktorosok kétszer is felléptek a Papp László Sportarénában, tízezer néző előtt: képeket és videót itt talál.