"Életük meghatározó időszaka lesz" - Vastag Tamás az X-Faktorról

Vágólapra másolva!
Az X-Faktor első szériájában látott Vastag Tamás jelenleg a Békés Megyei Jókai Színház darabjában, a Monte Cristo grófja című musicalben játszik, és reméli, hogy nem ez lesz itt az egyetlen szerepe. Egykori mentorával, Keresztes Ildikóval ma is jó viszonyt ápol, Király L. Norberttel is napi kapcsolatban van, az új évad versenyzőinek pedig mindenekelőtt azt tanácsolja, hogy élvezzék a versenyt. 
Vágólapra másolva!

Az X-Faktor korábbi döntőse, Vastag Tamás - akinek végül bátyja, Csaba nyerte meg a versenyt - két sláger után csak télen dolgozna tovább önálló lemezén, mostanában inkább színházi elfoglaltságai vannak. Jelenleg a Monte Cristo grófja című musicalben alakítja az eredeti mű szerzőjét, Alexandre Dumas-t.

"Szomor Gyuri (a darab rendezője - a szerk.) keresett meg azzal, hogy nagyon megkedvelt az X-Faktor alatt, és mivel tudta, hogy a veszprémi Petőfi Színházban játszom már régóta, megnézett, és ott is tetszettem neki. Mondta, hogy a Monte Cristo grófja legújabb feldolgozásában szeretne nekem egy szerepet írni, így a szerepem tényleg csak nekem készült, ami hatalmas megtiszteltetés" - mondja az [origo] megkeresésére Vastag Tamás.

"Nagyon remélem, hogy lesz folytatása, mert hiszek benne, hogy ez egy kezdet. Imádok Békéscsabán lenni, nagyon megszerettem ezt a várost, és remélem, hogy meg vannak velem elégedve a színházban, és emiatt majd gondolkodhatunk a további közös munkában. Az őszi időszakot a színházra áldoztam, de télen megint a zenéé és a lemezé lesz a főszerep. A 3x3 és az Őrizd az álmod sikere után remélem, hogy büszkélkedhetek még majd hasonló dalokkal" - teszi hozzá.

A mostani szerep kedvéért bajuszt és szakállat is növesztett, amivel még jobban emlékeztet a musicalekben egyébként sűrűn előforduló bátyjára. Tamás azonban cseppet sem fél attól, hogy beragad Csaba árnyékába: "Sosem törekedtünk arra, hogy hasonlítsunk egymásra. A saját utunkat járjuk, ahogyan a műsorban is ezt tettük. A párbajunk örök emlék marad, és nem csak nekünk. Az Őrizd az álmod közös dalunk, már a műsorban tudtuk, hogy szeretnénk majd egy közös számot, és ez most éppen jókor jött. Támogatjuk egymást, és ott vagyunk a másiknak mindennap, mint egy hátország" - fogalmaz.

Egykori mentorával, Keresztes Ildikóval is tartja a kapcsolatot: "Ildivel a műsor vége után is, amikor tudtunk, telefonon beszéltünk, a nagy pörgésben mindig jól jött egy-két jó tanács a pótanyutól. Most, hogy elindult az X-Faktor 2011-es szériája, biztosan kevesebb ideje jut majd ránk, de jó érzés, hogy minket, hármunkat mindig a szívén visel" - mondja.

Jó viszonyt ápol emellett korábbi vetélytársaival is: "A műsor ideje alatt jóformán együtt éltünk a tizenkét döntőssel. Együtt keltünk, ettünk, feküdtünk, tényleg összeszoktunk. Furcsa érzés volt kiköltözni a műsor végeztével. Amikor elindultak a koncertek és a turnék, akkor nagyon jó volt, hogy megint rengeteg időt tudtunk együtt tölteni. Hiányoztunk egymásnak nagyon. Csaba mellett Norbival is napi kapcsolatban vagyok, de Vecával és Wolf Katival is sokat beszélünk" - árulja el.

A mostani széria válogatóit nem volt alkalma megnézni, de az élő show-kba már igyekszik bekapcsolódni. Szerinte "minden széria más, de pont ezért jó. Biztos vagyok benne, hogy a mentorok a legjobbakat választották a döntőbe". Azok számára is van tanácsa, akik most vannak versenyben: "Élvezzék! Éljék át a verseny összes pillanatát! A próbákat, a készülődést, az izgalmakat, a rossz napokat és a jó napokat. Hatalmas élmény előtt állnak, és életük meghatározó korszaka elé néznek" - véli.