Reménykedünk, hogy valami tévedés - Hajdu Steve és Farkasházy a Heti hetes végéről

Hajdu Steve Heti Hetes
Vágólapra másolva!
Jáksó László előző adásban elejtett szavai szerint május 20-án, az ötszázadik résszel véget ér a Heti hetes. Hajdu Steve akár egy internetes folytatásban is benne lenne, Farkasházy Tivadar pedig nem hiszi, hogy a műsor megszűnésének gazdasági vagy nézettségi okai lennének.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem teljesen egyértelmű, hogy véget ér a Heti hetes, bár Jáksó László erről beszélt a 499. adás elején, és a műsor főszerkesztő-producere, Ónodi György is így nyilatkozott a Vasárnapi Blikknek - bár azt is hozzátette, az RTL Klub hivatalosan még nem közölte vele a döntést. Az [origo] által megkeresett Hajdu Steve és Farkasházy Tivadar is másként fogalmazott: előbbi kész tényként kezeli a megszűnést, utóbbi viszont azt mondja, neki még senki nem szólt arról, hogy valóban a május 20-i lenne az utolsó adás.

"Annyit tudunk most, hogy a műsornak vége, ennyi volt, vasárnap lesz az utolsó adás - de ugyanakkor reménykedünk is, hogy ez valami tévedés, és szeptemberben indulhat az új évad. Minden olyan dolog, ami véget ér, fájdalmas tud lenni, így engem ez is nagyon rosszul érintett. Szerettem a Heti hetes-t, szerettem a társaságot, így utólag csupa pozitív dologra emlékszem" - mondja Hajdu Steve.

RTL Klub

Szívesen eleveníti fel első itteni megjelenését is: "Amikor az első felvételem volt, iszonyatosan féltem, hogy miképpen lesz ez az egész - közbeszóljak, ne szóljak, engedik-e egyáltalán, hogy szóljak? Néztem előtte is a műsort, sőt a rajongója voltam, úgyhogy volt a fejemben egy képzet, hogy milyen lesz majd az az adás, amelyben én szerepelek. De aztán rá kellett jönnöm, hogy nem lehet előre forgatókönyvet gyártani, mert ebben a műsorban soha nem az történik, amit az ember otthon kigondol" - véli.

"Én a magam részéről bármire nyitott vagyok, és bármit el tudok képzelni, ha ennek van még valahol helye meg ideje" - válaszolja Hajdu Steve arra a felvetésre, hogy a műsor más formában, mondjuk, színpadon vagy az interneten is folytatódhatna. "Mindenhonnan azt hallja az ember, hogy biztosan politikai oka van a műsor megszűnésének. De mi számít politikai oknak? Hiszen, ha a csatorna azt mondja, hogy kevesebb a reklámbevétele, és takarékoskodni akar, végső soron az is politikai ok. Ebben a válságos gazdasági helyzetben az emberek jóval kevesebbet költenek, és elképzelhető, hogy egy tévéadó is azt mondja, nem akar többet beruházni egy olyan műsorba, amelyre korábban szívesen költött" - teszi hozzá.

RTL Klub

Farkasházy Tivadar ezzel szemben kizártnak tartja, hogy az RTL Klub takarékossági okokból szüntetné meg a Heti hetes-t: "A hírek nem fogytak el, mindig lehet még mit kommentálni. Azonkívül múlt vasárnap mi voltunk a csatorna harmadik legnézettebb műsora, azon a héten csak a Forma-1 és a Csillag születik előzött meg minket. Ebből nem következik az, hogy a nézettség hiánya okozná a műsor esetleges megszűnését. A takarékosság sem nagyon lehet magyarázat rá, tudomásom szerint az RTL épp most indít egy másik csatornát. Ráadásul, ha kevesebb pénzből kellene a műsort előállítani, abban is abszolút partnerek lennénk. Ha mindezek ellenére mégis megszűnik a műsor, annak olyan oka kell legyen, amit nem említettem" - mondja. (Farkasházy nem a nézőszámra, hanem a share-re gondolt. Valójában a 19. héten a műsor nézettségben 22. lett a listán, de teljes lakosságban és 18-49-ben is jó közönségarányt szállított - a szerk.)

Farkasházy egyébként nem is biztos abban, hogy a Heti hetes megszűnik, azt mondja, neki még senki nem szólt erről: "A tizenhárom év alatt végig úriemberek voltak az RTL Klub vezetői, úgy vélem, most is azok lesznek, és időben informálnak minket arról, hogy mik a terveik velünk. Ez eddig nem történt meg" - fogalmaz.

A Heti hetes több szereplőjét is kerestük, de vagy nem értük őket utol, vagy nem akartak nyilatkozni a témával kapcsolatban.