Itt vannak a legjobb realityarcok

éden 2
Vágólapra másolva!
Itthon tavaly az Éden Hotel második szezonjának két nyertese volt a két legszimpatikusabb valóságshow-szereplő, de számos külföldi realitybe is belenézhetünk (akár magyar csatornán is), ha szeretjük a műfajt. Elnézhetjük a karakteres aranyásókat, röhöghetünk az Egy idióta külföldön helyzetein és szörnyülködhetünk a Killer karaoke szerkesztőinek kegyetlenségén.
Vágólapra másolva!

Alona Thompson, alias Honey Boo Boo (Here Comes Honey Boo Boo)

Forrás: [origo]

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb realitysztárja Amerikában egyértelműen a Honey Boo Boo becenéven futó hatéves kislány lett. Először az Apró szépségek (Toddlers & Tiaras) című valóságshow-ban tűnt fel, ami kisgyerekeknek szervezett szépségversenyeket mutat be, olykor elég gyomorforgató módon. Ottani szereplése alapján kapott saját dokurealityt, a Here Comes Honey Boo Boo-t, amely végül is egy lányát szépségversenyeken versenyeztető anyukát és a teljes család életét mutatja be. A kislány sorozata idővel elérte a hárommilliós nézettséget, de ami még ennél is fontosabb, Honey Boo Boo rekordidő alatt beépült a popkultúrába, köszönhetően a saját és az anyukája különös személyiségének.

---------------------

A Kacsabirodalom (Duck Dynasty) arcai

Forrás: [origo]

A fura foglalkozásokat és családokat bemutató realityknek se szeri, se száma Amerikában, de ezek közül az idén legnagyobbat A kacsabirodalom (itthon a PRO4-en) robbantotta, annak is a második szezonja, mely már az ötmilliós nézettséget is elérte, ami egyes fikciós sorozatok számára is remek teljesítmény lenne. A recept a szokásos, adott egy vidéki, ezúttal louisianai család, amely kacsasípokat és műkacsákat készít, s ebből teremtette meg virágzó üzletbirodalmát. Persze a fura foglalkozás mit sem érne jó karakterek nélkül, de ez adott, elég csak rápillantani a hippikorszakot megidéző Robertson családra.

---------------------

A Killer Karaoke énekesei

Az amerikai TruTv mondhatni innovatív játékot, énekes vetélkedőt mutatott be 2012 vége felé. A Jackass-ből ismerős Steve O műsorvezetésével készült Killer Karaoke-ban a játékosoknak mindössze énekelniük kell, miközben erősen zavarják őket. A készítők mindent megtesznek, hogy ne tudják végigénekelni az olykor igen egyszerű dalokat: olykor árammal rázzák meg őket, máskor egy kígyókkal teli vizes tartályba engedik az éppen aktuális delikvenst, megint máskor egyszerűen két 200 kilós ember kezdi dörzsölni magát félmeztelenül a karaokezóhoz. A játékosok feladata mindvégig csak annyi, hogy bármi történik, ne hagyja abba az éneklést.

---------------------

Karl Pilkington (Egy idióta külföldön)

Forrás: [origo]

Akár fikciós sorozatként is lehetne nézni Ricky Gervais legújabb marhulását, az Egy idióta külföldön-t, de természetesen inkább realityről vagy dokumentumsorozatról van szó, melyben Gervais régi ismerőse és társa, Karl Pilkington járja a világot, és kerül fura helyzetekbe, amiket általában a maga sajátos módján kommentál. A The Ricky Gervais Show-ban feltűnt tévés személyiség kalandjait egyszerűen nem lehet megunni, bármennyiszer újra lehet nézni, és nevetés nélkül is nehéz megállni a tekintetét, illetve a megjegyzéseit.

---------------------

A Jersey Shore szereplői

Szinte mindegyik szereplő elérte, hogy saját valóságshow-t kapjon az MTV-n (természetesen egyik sem ért el még megközelítőleg sem akkora sikert, mint a csatornát az elmúlt években meghatározó trash reality). Hősök, mert képesek voltak véget vetni saját sorozatuknak, el tudták zárni a pénzcsapokat, így a hatodik szezonnal végre véget érhetett a Jersey Shore. Végül 3,1 millió nézővel búcsúzott az amerikai MTV-n a taplórealitynek vagy suttyórealitynek is hívott valóságshow, ez pedig a leggyengébb évadzárónak számít - erről itt írtunk.

---------------------

Edina és Máté (Éden Hotel 2)

Forrás: viasat3

2012 első félévében voltak képernyőn, a Viasat3 csatornaátlagánál jobb nézettséget produkáltak. A döntőn pedig egyenesen kimagaslót, több százezren látták, ahogy Edina és Máté a végső feladat során fogja a labdát. Valószínűleg ugyanennyien várták, hogy az egyik játékos eldobja azt, azonban sem Edinának, sem Máténak nem akaródzott eldobnia a labdát, meglepetésre inkább megosztoztak a 25 millió forintos összegen. Hősies tett volt így bízni a másikban alig pár hétnyi ismeretség után, ráadásul se veled-se nélküled kapcsolatuk számos adásra tartogatott témát.

---------------------

A tévés aranyásók

Manapság az aranyásás az egyik leghatékonyabb hívószó a reality-televíziózásban: egy ideig a Jersey volt, majd Alaszka lett, azonban most és még egy ideig az arany után kutató egyszeri embereket fogják sokan imádni. Aranyláz a Bering-tengeren, a Jungle Gold (Aranyláz a dzsungelben), illetve a "két legyet egy csapásra"-elv alapján készített Aranyláz Alaszkában - persze ismét csak hangsúlyoznánk a karakterek fontosságát, hiszen egy foglalkozás nem elég a sikerhez, de ahogy az ember elnézi ezeket a valóságshow-kat, csak arra tud gondolni, hogy minden egyes aranyásó érdekes, tévére termett személyiség.