Hetente egy zombinap – így készül a Walking Dead magyar szinkronja

Walking Dead
Vágólapra másolva!
A magyar változat szereplői december óta heti egy zombinapot tartanak, amikor megtudják, hogyan alakul karakterük története. Az Origo a szinkront készítő Masterfilm Digital egyik stúdiójában kukkantott be a Walking Dead világába.
Vágólapra másolva!

Schmied Zoltán adja Daryl Dixon (Normann Reedus) magyar hangját, és túl van már a sokadik véres leszámoláson. A színész a korai óra ellenére éberen kezd, és nem egyszerű a feladata, pedig karaktere egy alapvetően kevésbeszédű figura: „Csinálni sem könnyű ezt a sorozatot, ahogy nézni sem. Az én figurám sokszor nem beszél, csak néz, vagy csak jelen van. Így néha nehezebb vele a ritmust megtalálni, mint ha egyfolytában beszélne."

Walking Dead Forrás: AMC

Mielőtt elkezdték volna, hallott ugyan a sorozatról, de egy kockát sem látott belőle. „Most már úgy érzem, hogy szívesen nézném is, ha lenne ilyen csatornám. Mielőtt elkezdtem volna a munkát, a mostohafiam felkészített arra, hogy mi vár majd rám ebben a világban. Én ugyan nem szeretem az erőszakot, de szerintem ez olyan jól meg van csinálva, hogy itt nem zavar. Itt nem egy hagyományos, blőd horrorról van szó, ez egy reálisan megcsinált, hihető, izgalmas történet. Sok jó emberi dologról szól, több mint öncélú zombigyilkolás" – véli Schmied.

Andrádi Zsanett Maggie Greene-ként vesz részt a kaszabolós történetben. „Én néztem a sorozatot, mielőtt bekerültem, a kezdetektől nagy rajongója vagyok. Mikor kiderült, hogy én is részese leszek, olyan volt nekem, mintha extra karácsonyi ajándékot kaptam volna. Reméltem, hogy egyszer én szinkronizálhatom a Lauren Cohan által alakított Maggie-t, ezért örültem, amikor teljesült a kívánságom" – lelkendezik.

Forrás: SERESphotography/Seres Zsolt

A színésznő szerint ezt a sorozatot az emberek nem elsősorban a zombik meg a trancsírozás miatt nézik, a lelkizős részek, a morális tartalom ugyanolyan fontos. „Ez a történet egyszerre szól emberiségről, családról, barátságokról, sok emberi dologról... de a felvételek alatt persze néha én is elfordítom a fejem, mert alapvetően félős vagyok" – mondja.

A végén jön a főhős, Rick Grimes magyar megszólaltatója, Rajkai Zoltán. „Hosszú évek óta dolgozom együtt – úgymond - Andrew Lincolnnal. Jó színész, csak haladok vele együtt a szinkron készítése közben. Szépen játszik, visszafogottan, nincsenek benne túlzások" – elemzi.

Walking Dead Forrás: AMC

„Alapvetően utálom a zombis filmeket, de ez egy nagyon jó sorozat. Elsősorban a saját jeleneteimet látom, de azok szuggesztív és erős atmoszférájúak. Magával ragad az erős szituáció, beszippant a drámai erő. Jóval túlmegy a zs kategóriás horror fílingen, az öncélú borzongatáson" – véli. Rajkai szerint a történetnek van egy filozofikus vonala, elgondolkodtat az életünkről, így egyben olyan, mint egy nagy eposz, az életről, a halálról értekezik.

A Walking Dead legutóbbi, amerikai évadzárójáról spoileresen itt írtunk, a szinkronos verzió hétfő esténként látható itthon a FOX csatornán.