Bedurvult a Walking Dead

Ricknek sem könnyű
Vágólapra másolva!
Nem mintha korábban sokat finomkodtak volna, de a szünet után visszatérő sorozat ütős epizóddal tért vissza. Spoileres folytatás.
Vágólapra másolva!

A Walking Dead eddig sem a finom lelkű, érzékeny emberek sorozata volt, semmiben nem hasonlított egy napsütötte kertbe szervezett, lufikkal és bohóccal feldobott vidám gyerekzsúrra. Azt a készítők már korábban jelezték, hogy a folytatásban főbb karaktereket tesznek el láb alól, de sok nézőt így is nyilvánvalóan sokkolt, hogy a csapatból hárman rögtön elhullottak, egy pedig kis híján, csak a fél szemét hagyta ott.

Forrás: AMC

Korábban is azok a részek voltak a hajmeresztőek és egyben roppant lehangolóak, ahol gyerekekkel történt valami. Egyszer Carolnak kellett megölnie egy kislányt, mert láthatóan megbomlott az elméje, és csak bajt okozott, de ott volt például a Kormányzó zombivá lett lánya: aki látta a láncra vert, bezárt szerencsétlent, nyugtalanul aludt aznap éjjel, és nem csak az akváriumokban úszó fejek látványa miatt.

Forrás: AMC

A mostani epizódban Sam halála előre látható volt, nem bírta idegekkel az élőhalottak közti bóklászást, undorítóan nyálkás, véres lebernyegbe bújva.

Az írók nem elégedtek meg egy gyerekhalállal,

még Ron is ki lett iktatva – de nyilván jobban fájt volna a sorozat nézőinek, ha nem ő, hanem az általa pisztollyal célba vett Rick veszti életét. A veszteséglistára felkerült még a nézők által eleinte nem kedvelt, de később normális (és szerencsére keveset beszélő) karakterré lett Carl jobb szeme: eleinte úgy tűnt, hogy ő is ott hal meg a zombikkal teli főutcán, de csodálatos módon túlélni látszik.

Forrás: AMC
Forrás: AMC

A nagy veszteség ebben a részben Jessie Anderson volt, mert az ő érzelmi szálait még lehetett volna bontogatni, hiszen közel került Rickhez, majd eltávolodott, eztán viszont úgy tűnt, megint helyreáll a bizalom. Aki viszont a Walking Dead szorgos nézője, az úgysem a szerelmi vonalra, naplementében váltott puszikra kíváncsi, de vélhetően ilyet nem is kap jó darabig, mivel Rick szíve olyan kemény lesz eztán, mint a Slayer fénykorában. Szerelmetes csókok, kedves cirógatások helyett géppisztolyról fog ábrándozni a következő fél évadban, keserű arccal.

Szavazzon!

Tetszett a folytatás?