A Sztárban sztárban még mindig bízhat a TV2

Sztárban sztár
Vágólapra másolva!
A Sztárban sztár tavaly az év legnézettebb tévéműsora volt, és úgy tűnik, a TV2 idén is számíthat a formátumra – legalábbis a 36. hetet megnyerte a produkcióval, az új évad első adására 1 millió 222 ezren voltak kíváncsiak a teljes lakosságból.  
Vágólapra másolva!

A 36. heti nézettségi versenyt a TV2 nyerte a Sztárban sztár-ral, a vasárnap indult műsort 1 millió 222 ezren figyelték a teljes lakosságból, de 363 ezer ötven alatti nézővel a 18–49-es célcsoportban is megszerezte az első helyet.

A teljes lakosságban a dobogóra felfért még a Barátok közt szerdai és a Nyerő páros csütörtöki adása. A Barátok közt 18–49-ben is második lett, ott azonban a harmadik helyre felkúszott az Éjjel-nappal Budapest. Mutatjuk egy táblázatban, hogy a teljes lakosság mit nézett még szívesen, itt minden produkció a legnézettebb adásával szerepel:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

A táblázatból az is kitűnik, hogy amíg a vasárnap estét a TV2 vitte, addig a saját gyártású nagy show-k szombati versenyét az RTL Klub nyerte, a Kicsi Óriások nagyjából 90 ezerrel több nézőt vonzott, mint a Star Academy élő adása.

A csatornák heti versenyéből is az RTL Klub került ki győztesen, a heti átlagos közönségarányt tekintve 1,2 százalékpontot vert rá a TV2-re. A Duna TV 5,4 százalékkal szerezte meg a harmadik helyet, miközben a tízes toplista végén hármas holtverseny alakult ki, az AXN, a Super TV2 és az ATV ugyanúgy teljesített a héten.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés