Ezeket vegyük karácsonyra sorozatfüggő rokonunknak, barátunknak

Baby Yoda a The Mandalorianben
Vágólapra másolva!
Mit szólna karácsonyra egy Jóbarátok ihlette Lego-készlethez vagy a bébi Yodával díszített pólóhoz, pulcsihoz? Vagy inkább az X-akták-ra utaló telefontokkal ékesítené a mobilját? Family Guy-os zokniban, NCIS-es laposüvegből kortyolgatná a tojáslikőrt a fa alatt, miközben elindítja az elsőt a teljes Trónok harca-sorozat 39 DVD-je közül? Adunk pár ötletet, hogy mivel lepje meg karácsonyra sorozatfüggő szeretteit, barátait, esetleg önmagát.
Vágólapra másolva!

Pár éve még simán elintézhettük volna a bevásárlást azzal, hogy szétnézünk a DVD-k és Blu-rayek piacán, de egyrészt ma már alig néz valaki DVD-t, másrészt kevés az értékelhető kiadvány is, egyre kevesebb sorozat jelenik meg ilyen formában.

Persze a gyűjtők valószínűleg így is örülnek egy-egy darabnak, főleg a díszdobozos kiadások mutatnak jól a polcon – például a Trónok harca mind a nyolc évadja egyben, összesen 39 lemezen:

Forrás: HBO

A friss sorozatok közül legutóbb a Csernobil jelent meg DVD-n, de nemrég kiadták például az X-akták tizedik évadját vagy a Sandokan díszdobozos verzióját, mostanában pedig több kijött a régi magyar rajzfilmekből is: többek között A nagy ho-ho-horgász, a Kukori és Kotkoda, a Frakk, a macskák réme is kapható.

Ha egy kicsit kutakodunk a neten, olyan bögrét vagy pólót is vehetünk vagy készíttethetünk, amely családtagunk vagy ismerősünk kedvenc szériáját idézi meg: itt talál például jópofa bögréket a Twin Peaks és más sorozatok rajongóinak, a Stranger Things témájában pedig igen széles a ruhakínálat.

Érdemes szétnézni az amerikai csatornáknál

A nagyobb amerikai tévécsatornák és tartalomszolgáltatók honlapjára is érdemes ellátogatni, szinte mindegyik társaságnak van ugyanis webshopja, ahol a műsoraihoz kapcsolódó termékeket árulja. Igaz, a szállítás itt megdobja a költségeket, ettől függetlenül azonban mindenki válogathat a pénztárcájához mérten, már pár dollárért is hozzá lehet jutni remek cuccokhoz.

A plüss bébi Yodára még várni kell Forrás: Disney

A The Mandalorian-ben látott bébi Yoda plüss változatára még várni kell – egyelőre csak előrendelhető –, a Disney boltjában azonban így is óriási a választék, a korábbi karakterek közül aligha van olyan, akit ne vehetne meg játék formájában. A Star Wars rajongóinak sem kell csalódniuk, bébi Yoda pólón vagy pulcsin már elérhető, de például az Armada játék vagy a Star Wars járműveit bemutató könyv is jó ajándék lehet.

A CBS webshopjából többek között a Star Trek, Az ifjú Sheldon, az NCIS vagy a Gyilkos elmék híveinek válogathatunk ajándékokat: mit szólna például egy névre szóló termoszhoz vagy egy ilyen takaróhoz? Szintén személyre szabható az NCIS-es laposüveg, amelyből a tojáslikőrt kortyolgathatja a fa alatt, a Gyilkos elmék bögréjére pedig a megajándékozottnak a fényképét is rátetethetjük.

Névre szóló laposüveg az NCIS rajongóinak Forrás: CBS

A Fox webáruházában többek között vicces zoknikat is vásárolhatunk Family Guy-rajongó családtagunknak, a Bob burgerfalodájá-ért bolondulók pedig akár így is tárolhatják ezentúl a fogkeféjüket. A feltámasztásra váró Buffy, a vámpírok réme iránti odaadásunkat telefontokkal jelezhetjük, de hasonló tokot például az X-akták-ra utaló ábrával is beszerezhetünk.

Az NBC oldalán főként az Office-hoz kapcsolódó termékek mennek jól, de a 25. évfordulóját ünneplő Jóbarátok is ihletett pár cuccot. Utóbbi sorozatnál az ünneplésbe beszállt a Lego is, egy új készlettel a jól ismert kávézót, a Central Perket lehet összerakni:

Természetesen a Legónál sem ez az egyetlen készlet, amelyet egy tévésorozat ihletett, borsos árért például a Simpson család házát vagy – jóval olcsóbban – a Stranger Things-ben látott Tótágast is összerakhatjuk üres óráinkban.

Charlie Chaplin levele is eladó

Érdemes szétnézni még a különféle webáruházak kínálatát összegző Hot Topicon, ahol több mint 24 ezer tévés termék közül tud válogatni, de az időponttól és a szerencséjétől függően az eBayen is találhat megfelelő ajándékot a tévés ereklyék szekciójában, a TV Memorabilia menüpont alatt.

Charlie Chaplin kézzel írt levele Elizabeth Reynolds Hapgoodnak Forrás: Bonhams

Ha a pénz nem számít, a Bonhams december 17-én tart árverést szórakoztatóipari ereklyékből, ahol többek között Charlie Chaplin vagy Grace Kelly kézzel írt levelére, Brad Pittnek a War Machine-ban viselt ruháira vagy akár a Polipka című James Bond-film forgatókönyvére is licitálhatunk. Jó böngészést kívánjuk, bízunk benne, hogy talál ajándékot minden sorozatfüggő ismerősének!