Barta Sylvia: Visszatértem az életbe, nem kell tőlem félni

Barta Sylvia
Vágólapra másolva!
Barta Sylvia a Mokka vendége volt, személyesen jelent meg a stúdióban, ugyanis teljesen jól van, felgyógyult a koronavírusból, és fokozatosan a munkába is visszaállhat. Elmesélte, hogy bárhová megy, még kicsit tartanak tőle az emberek, de a problémák elkerülése érdekében mindig hord magánál egy papírt, amely bizonyítja azt, hogy újra egészséges.
Vágólapra másolva!

"Teljesen egészséges vagyok, megerősödtem. Még tovább kell erősödnöm, de szép fokozatosan visszatérhetek az életbe. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, jó érezni újra a stúdió illatát" - mondta a TV2-n az időjós, aki hetekig nagyon rossz állapotban volt a koronavírus miatt.

- mesélte, és azt is hozzátette, hogy mivel az egész ország tudott a betegségéről, sokszor érzi úgy, ha kimozdul otthonról, hogy tartanak tőle az emberek. Erre nincs semmi ok, hiszen teljesen felgyógyult. "Már egészséges vagyok, visszatérhetek az életbe, nem kell tőlem félni" - tette hozzá.

Egy hónapig gyötörte a betegség

"Van egy autoimmun betegségem, emiatt alapból fogékonyabb vagyok a fertőzésekre. Éppen ezért nagyon óvatosan éltem már korábban is az életemet. Influenzajárvány idején sokkal óvatosabb voltam, nem mentem már nagy társaságba, színházba, moziba, bevásárlóközpontokba. Most is ugyanígy betartottam ezt az elővigyázatosságot, de ennek ellenére mégis elkapott a vírus. Talán pont azért voltam én ennyire könnyű préda a vírus számára, mert autoimmun betegséggel küszködök" - árulta el.

A betegséget az elsők közt kapta el, sokáig feküdt otthon lázasan. "Egy hónapot ágyban feküdtem. Pont amikor elkezdődött, hogy mindenki maradjon otthon, én akkor lettem beteg. Azért is maradtam otthon, mert akkor már kénytelen voltam, akkor már lázas beteg voltam.

- mesélte, és a tüneteiről is részletesen beszámolt. Egyre jobban érzi az ízeket, az illatokat, és nagyon várja, hogy újra tudjon sportolni is.

"Nagyon fáradékony vagyok, a tüdőm még nem bírja" - mondta, és hozátette, hogy bár meggyógyult, és biztosan nem fertőz, még kell néhány hét, hogy újra teljesen önmaga legyen.