2,2 millió forintra büntették Berki Krisztián feleségét

Berki Mazsi, Berki Renáta
Vágólapra másolva!
Szabálytalan reklámozásért fizethet Berki Renáta.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa megállapította, hogy a B&B Media Group Kft. és a NEXT-TIME Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Berki Renáta Instagram oldalán több ízben közzétett kereskedelmi kommunikációval tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósítottak meg – olvasható a Gazdasági Versenyhivatal oldalán. Ez azt jelenti, hogy a celeb úgy népszerűsített terméket közösségi oldalán, hogy nem jelezte a látogatók számára, hogy reklámoz épp valamit, amiért pénzt, szolgáltatást vagy épp vagyontárgyat kap.

A Gazdasági Versenyhivatal szerint figyelmetlen volt Forrás: Instagram, Berki Renáta

Az eljáró versenytanács a jogsértés miatt a B&B Media Group Kft.-t 2.200.000 forint, a NEXT-TIME Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t 1.200.000 forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezi.

Magyarországon is sok ismert színész, zenész, sportoló használja arra az oldalát, hogy – miközben kommunikál a követőkkel – bevételhez jusson. Egy-egy posztért könnyen járhat egy kétszemélyes wellness-hétvége egy ötcsillagos szállodában, el lehet kérni érte akár 1-2 millió forintot, orvosi kezelést magánkórházban, sítúrát, többnapos jachtos kirándulást, a reklámozó híresség, sztár piaci erejétől függően. Olyan is akad, aki új és drága autót kap, cserébe azzal jár mindenfelé, és néha kiteszi a közösségi oldalára – persze jeleznie kell, hogy reklámról van szó.