Lesz mit nézni a hosszú, téli estéken: ezek a tévésorozatok érkeznek decemberben

Tiny Pretty Things, A rivaldafény ára
TINY PRETTY THINGS (L-R) KYLIE JEFFERSON as NEVEAH STROYER in episode 1 of TINY PRETTY THINGS. Cr. COURTESY OF NETFLIX/NETFLIX © 2020
Vágólapra másolva!
2020 nem volt hagyományos év az amerikai tévéiparban sem, a világjárvány miatt sok produkció forgatása csúszott, több sorozat pedig véget is ért a hatására. Ennek ellenére még az év utolsó hónapjában is érkezik pár izgalmas produkció: a Végítélet friss verzióját vagy Bryan Cranston új szériáját is decemberben mutatják be, de például a Downton Abbey vagy a Hazug csajok társasága rajongói is találhatnak maguknak újabb néznivalót. Íme, pár ígéretes sorozat az év végére.
Vágólapra másolva!

Selena: The Series (december 4., Netflix)

A címben a „series", vagyis „sorozat" kicsit megtévesztő, hisz csupán két epizódról van szó, de valamivel meg kellett különböztetni a Dalok szárnyán című életrajzi filmtől, amely eredetileg a Selena címet viselte. Ahogy az 1997-es film, úgy a mostani produkció is a Grammy-díjas Selena Quintanillát mutatja be, akit 1995-ben, nem sokkal a 24. születésnapja előtt gyilkolt meg egy rajongója. 23 évvel ezelőtt az énekesnőt még Jennifer Lopez játszotta, most a The Walking Dead-ből ismert Christian Serratos kapta meg a szerepet.

Your Honor (december 6., Showtime)

A Breaking Bad sztárja, Bryan Cranston ezzel a tízrészes sorozattal tér vissza a képernyőre: egy New Orleans-i bírót játszik, akinek a fia halálra gázol egy embert – ő pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne derüljön ki. Alapul egy izraeli széria, a Kvodo szolgál, az amerikai verzióért A férjem védelmében négyszeres Emmy-jelölt alkotópárosa, a házaspárként együtt dolgozó Robert és Michelle King felel.

The Wilds (december 11., Amazon)

A túlélőfilmek és a tinidrámák elegyére számíthatunk, hisz a történet középpontjában egy csapat kamaszlány áll, akiknek a repülőgépe lezuhan egy lakatlan szigeten – háromról közülük azonban hamar kiderül, hogy titkolnak valamit, nem véletlenül kötöttek ki pont ott, ahol. A főbb szerepekben Rachel Griffiths, Sophia Ali és Sarah Pidgeon láthatók, az alkotó Sarah Streicher, aki a Daredevil sorozatot írta korábban.

Tiny Pretty Things (december 14., Netflix)

A Fekete hattyú és a Hazug csajok társasága keverékének mondják a magyarul A rivaldafény ára címet kapott sorozatot, amelyet Sona Charaipotra és Dhonielle Clayton közös regényéből készített Michael MacLennan (Bomba/Nők, A falka). A történet helyszíne egy elit balettakadémia, ahol a növendékek szintre mindenre hajlandóak azért, hogy belőlük váljék a vezető balerina, intrikából, cselszövésből tehát nem lesz hiány.

The Stand (december 17., CBS All Access)

Új széria Stephen King The Stand, vagyis Végítélet című regényéből, amelyből már láthattunk egy tévés változatot 1994-ben – Gary Sinise akkori szerepét most James Marsden kapta, mellette többek között Whoopi Goldberg, Amber Heard és Alexander Skarsgård is feltűnik az új verzióban. A sorozat egy lehetséges világvégét mutat be, amelynek során az emberiség legnagyobb része halálos kórnak esik áldozatul – hamarosan kiderül azonban, hogy a világméretű katasztrófa csak előjáték volt a jó és a rossz végső összecsapásához.

Bridgerton (december 25., Netflix)

A Downton Abbey rajongóinak új kedvence lehet, hiszen Julia Quinn magyarul is olvasható regénysorozatán alapul, amely – A herceg és én című kötettel kezdve – a Bridgerton család történetén keresztül mutatja be az 1800-as évek londoni elitjét. A producer a háromszoros Emmy-jelölt Shonda Rhimes (Grace klinika, Botrány, Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?), akinek a munkáját showrunnerként régi alkotótársa, Chris Van Dusen segíti.

Érkezik még

Külföldön már bemutatták, de magyarul szintén decemberben lesz először látható két, viszonylag friss sorozat is, ezekre talán szintén érdemes egy-egy pillantást vetni. Az HBO GO-n már december 1-től elérhető a Sally Rooney könyvéből készült Normális emberek, amely két fiatal viharos kapcsolatát mutatja be; valamint ugyanide érkezik a Négy esküvő és egy temetés tavalyi sorozatváltozata is, amelyben a Trónok harca egyik sztárja, Nathalie Emmanuel játssza a főszerepet.