Tíz tévésorozat, amit érdemes volt nézni 2020-ban

2 Al Pacino, Hunters 
1 Amanda Collin, Raised By Wolves
3. Jason Segel, Dispatches from Elsewhere
Vágólapra másolva!
2020 az amerikai tévéiparban sem volt hagyományos év, de a járvány ellenére is indult több remek produkció. Al Pacino első sorozatát, Ridley Scott sötét sci-fijét vagy az Így jártam anyátokkal sztárjának új projektjét szívesen figyeltük, de például a Száll a kakukk fészkére előzménye vagy az H. P. Lovecraft világát megidéző széria is tartogatott izgalmas pillanatokat. Íme, tíz sorozat, amely 2020-ban indult, és szerintünk érdemes volt belenézni.
Vágólapra másolva!

Devs

Az Oscar-jelölt Alex Garland (Ex Machina, Expedíció) első sorozata azzal indul, hogy a Szilícium-völgyben lévő csúcstechnikai vállalat egyik munkatársát meggyilkolják, pont aznap, amikor áthelyezik a titkos fejlesztési részleghez – mire a szintén a cégnél dolgozó barátnője nyomozni kezd, próbálja kideríteni, hogy mit is kutatnak az ominózus osztálynál. Ahogy az várható, jóval nagyobb dologba botlik, mint amire számított, miközben a nézők nemcsak akcióval, de egy rakás filozófiai problémával is találkozhatnak.

Ez így nem oké

A The End of the F***ing World alkotóinak újabb sorozata, szintén két különc kamaszról, hasonlóan markáns zenékkel – viszont jóval több fantasztikummal, hisz a főszereplő tinilány (Sophia Lillis) itt rájön, hogy természetfeletti képességekkel bír. Azért ne egy szokványos szuperhősös szériát képzeljünk el, bár egyelőre nem tudjuk, hogy a második évad merre vinné a történetet: a járvány miatt a Netflix ugyanis lemondott a produkcióról, de még reménykedhetünk, hogy más csatorna vagy tartalomszolgáltató átveszi.

Dispatches from Elsewhere

A sorozatot az Így jártam anyátokkal Marshallja, Jason Segel készítette, jórészt így töltötte ki az űrt, ami a korábbi, kilencéves munka után keletkezett az életében. A történet egy egész várost behálózó, a valóság és a fantázia határán mozgó játékról szól, amelyre jelentkezve véletlenszerűen kerül egy csapatba négy teljesen különböző ember – akikben csupán az a közös, hogy jóval többet várnak az élettől, mint amit addig kaptak tőle. A sorozatról bővebben írtunk itt.

A farkas gyermekei

A sötét sci-fi sorozat a négyszeres Oscar-jelölt Ridley Scott projektje, egy olyan jövőben játszódik, ahol egy rejtélyes bolygón két android – Anya és Apa – nevel emberi gyerekeket, a növekvő kolóniát azonban széteséssel fenyegeti egy komoly vallási konfliktus. Bizonyára vannak, akiket a történet inkább nyomaszt, mint szórakoztat, az HBO vezetői azonban nagyon bíznak a projektben: csupán két héttel az után rendelték meg a második évadját, hogy az első elindult.

Lovecraft Country

A fantasztikus sorozatnak Matt Ruff magyarul is olvasható regénye, a Lovecraft földjén szolgál alapul, egy fekete férfiről (Jonathan Majors) szól, aki útnak indul az 1950-es évek Amerikájában, hogy megtalálja eltűnt édesapját – útközben pedig nemcsak a hétköznapi rasszizmussal kell megküzdenie, de olyan lényekkel is, amelyek mintha H. P. Lovecraft történeteiből léptek volna ki. Azoknak ajánljuk, akiket nem zavar, hogy a történet mozaikszerű: az első két epizód után például mintha egy teljesen új sorozat indulna el, de van olyan része is, ami végig a múltban, egy másik kontinensen játszódik.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon is ajánlunk öt sorozatot 2020-ból!