Erdély vadregényes hegyei között zárul Mező Misi műsora

Mező Misi
Vágólapra másolva!
Pásztorbotot ragad Mező Misi a Jézus és... című műsor utolsó részében. A Dunán szombaton délután látható epizódban Erdélyben keres választ arra, hogy a pásztorkodás ősi mestersége mit üzen a 21. századi ember számára, és utánajár, miként lehet valakiből pásztor saját környezetében.
Vágólapra másolva!

Utolsó epizódjához érkezik a Duna saját gyártású, országokon átívelő, ősi mesterségeket bemutató műsora. A Jézus és... műsorvezetője, Mező Misi szombaton 15:40-től a Székelyudvarhely melletti Oroszhegyre látogat, hogy átélje a pásztorlét élményét a 21. században. A válaszokat Nagy Márton juhász mellett keresi, közben megismerkedik az állatok terelésének művészetével, kiveszi részét az istállók körüli munkákból, és megmutatja a nézőknek ezt a nehéz és egyben szép hivatást, amely lehetőséget ad a szabadságra, a gondolkodásra, a sírásra és az éneklésre.

Mező Misi Duna TV

„Márton, a pásztor azt a puritán, egyszerű életet mutatta be nekem, ahonnan mindannyian elindultunk, mélyen elgondolkodtatott, hogy a túlélésünk kulcsát az ő szakmája jelentheti" – mondja Mező Misi a Jézus és... szombaton látható részéről.

Nem kell azonban Erdély hegyei közt élnünk, hogy magunk is pásztorok lehessünk. – Ezt a fontos üzenetet osztja meg az adásban a nézőkkel Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Életútja és munkássága tapasztalatai által mutat rá, hogy a saját maga szintjén mindenki lehet pásztor. Hogy mindez miként valósítható meg, az a Jézus és a pásztor című részből tudható meg szombaton délután a Dunán.

A Jézus és... epizódjai adás után a Bizony, Isten Youtube-csatornán nézhetők újra.