Az elmúlt évek legerősebb döntője várható A Dal 2022 szombati adásában

Wolf Kati, A Dal 2022
Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben A Dal 2022 zsűrije, március 12-én utoljára kell értékelniük a döntőbe jutott nyolc produkciót. A Család-barát vendégeként Mező Misi és Ferenczi György összegezték tapasztalataikat az idei évadról, de meglepetés produkciójukról is elárultak részleteket.
Vágólapra másolva!

„Hozzánk nőttek ezek a dalok, előadók és zenekarok az elmúlt hat hétben. Választani közülük nehéz és hálátlan feladat. Az elmúlt években is jó versenydalaink voltak, de túlzás nélkül, most lesz a legnehezebb döntenünk. A maga műfajában mindegyik produkció kiemelkedő" – szögezte le Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere a Család-barátban, aki negyedik alkalommal foglal helyet a dalverseny zsűrijében. Zsűritársa, Ferenczi György hozzátette, az idei évad erőssége, hogy 2022-ben vannak olyan fiatal magyar zenészek, akik tudnak élőben játszani.

Wolf Kati, A Dal 2022 Forrás: A Dal 2022

„Izgatottan várom, hogy a döntőben hogyan szólalnak meg a dalok. Az akusztikus verziók már szépen levizsgáztak, a szimfonikus produkciókkal pedig újabb szintre emelkedhetnek a produkciók. Bárhogyan is alakul a dalverseny vége, akik már a legjobb nyolcba bekerültek, mind fantasztikus előadók. Rengeteg újoncunk van, akik bebizonyították, hogy élőben is remekül tudnak muzsikálni, amit fantasztikus dolog látni és hallani" – fogalmazott a Máté Péter-, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, A Dal 2022 zsűritagja, aki második alkalommal értékel a műsorban.

A két zsűritag a fináléban színpadra is lép, Wolf Katival és Egri Péterrel. A közös produkció igazán különleges lesz: Tóth Árpád: Körúti hajnal című versét zenésítették meg együtt. A dalt a közelmúltban elhunyt zeneiskola igazgató és legendás basszusgitáros, Póka Egon emlékének ajánlják.