Egy babonát készül megcáfolni új filmjével Pindorch Csaba

Pindroch Csaba Thália Színház
Pindroch Csaba a Segítség, megnősültem! próbáján
Vágólapra másolva!
A Magyarország, szeretlek! játékmestere is szerepel az MTVA megrendelésére készülő A helység kalapácsa című Petőfi-filmadaptációban. Forgatási élményeiről és egy közismert filmes hiedelemről is mesélt a Jászai Mari-díjas színművész az M5 Librettó című műsorában.
Vágólapra másolva!

Magyar elemekkel tűzdelt westernfilm készül az MTVA és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával a Petőfi 200 bicentenárium kapcsán a forradalmár költő vígeposzából, A helység kalapácsából. A műnek már van egy korábbi filmadaptációja: 1965-ben Gobbi Hilda, Bessenyei Ferenc és Garas Dezső főszereplésével elevenedhetett meg.

Dombrovszky Linda rendezésében arra törekedett, hogy vezető hazai színészekkel, teljesen más stílusban vigye vászonra a klasszikust – minderről az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában mesélt. A rendezőt elkísérte a film egyik főszereplője, Pindroch Csaba is, aki magát a „helység kalapácsát", Fejenagyot játssza. A színművész néhány kulisszatitkot is megosztott a műsorban.

remek légkör jellemezte az egész forgatást. Csak úgy, mint a szerelemben, a filmezésben is szükséges egyfajta megmagyarázhatatlan kémia, amellyel gördülékenyen és motiváltan lehet egymással együttműködni. Bízom benne, hogy ezzel a produkcióval megmutathatjuk, hamis az a régi filmes babona, miszerint csak akkor születhet jó film, ha rossz a hangulat a forgatáson" – fogalmazott Pindroch Csaba, aki elárulta azt is, hogy Ember Márkkal ellentétben neki nem lesz dalos jelenete. Úgy véli, ezáltal a film még élvezetesebb lesz, mivel saját bevallása szerint ő maga borzasztó hamisan énekel.

A további részletek és a forgatáson készült felvételek újranézhetők a Médiaklikk oldalán.

Pindroch Csaba és felesége, Verebes Linda Forrás: facebook.com