Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Ha nem lépnek, Csuti nevét kapja majd G.w.M és Kulcsár Edina gyereke

Kulcsár Edina
Vágólapra másolva!
Kulcsár Edináról nemrég derült ki, hogy várandós, sőt, már azt is tudjuk, hogy ő maga lepődött meg talán a legjobban, hogy ez hogy történhetett. Az öröm percei után azonban szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy az egykori szépségkirálynő még házas, vagyis kérdéses, hogy a születendő gyermeknek a magyar jog szerint mi lehet majd a vezetékneve.
Vágólapra másolva!

Edina és volt kedvese, Szabó András „Csuti" papíron még házasok, ami miatt erősen kérdéses, hogy a törvények kit is tekintenek majd a baba hivatalos apjának a születése után. Dr. Mester Csaba ügyvéd a Borsnak világossá tette,

a gyors válás és a villámgyors esküvő lehet a megoldás,

ha a szülők azt szeretnék, hogy gyermekük a a biológiai apa családnevén legyen anyakönyvezve.

"Magyarországon

a házasságon alapuló apasági vélelem az irányadó

a tekintetben, hogy ki kerül édesapaként bejegyzésre a születési anyakönyvi kivonatba, vagyis kinek a vezetéknevét is viselheti majd a gyerek. Apának azt a férfit kell tekinteni, akivel az anya a gyermek fogamzási idejének kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állt - mondta a szakember.

Kulcsár Edina és G.w.M Forrás: Kulcsár Edina/Instagram

A másik megoldás

- Ha a válófélben lévő felek valamilyen okból nem tudják megsürgetni a hivatalos válásukat, megállapodhatnak abban, hogy a harmadik féltől született gyermek ne a férj, hanem az édesanya vezetéknevét kapja. Ehhez persze a házastársak mindegyikének beleegyező nyilatkozata szükséges. Az édesapa pedig csak azután veheti törvényesen is nevére gyermekét, ha a válást hivatalosan is kimondják - tette hozzá dr. Mester Csaba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről