Így éli nyugdíjas éveit Endrei Judit

Endrei Judit elárulta, hogyan tartja magát 66 évesen is jó formában
Vágólapra másolva!
Az egykori tévébemondó, Endrei Judit szerint a kor csak egy szám és egy ideje már nem foglalkozik az évek múlásával. Igyekszik az életkorának megfelelő életvitelt folytatni és sokat utazni, szerinte ez fitten és fiatalon tartja. A nyugdíjas éveit sem tölti tétlenül, elárulta, mivel köti le magát mostanában.
Vágólapra másolva!

Endrei Judit már 69 éves, de egyáltalán nem érdekli az életkora, azt csinál, amit ő jónak érez. A mai napig tevékenykedik, írással, utazással foglalkozik és saját Youtube-csatornája is van.

Jó hírem van, hogy azért egyre többen vagyunk akik nem ijedünk meg az évszámoktól. Amíg épek, egészségesek vagyunk, mind fizikailag és szellemileg, tényleg kihasználjuk az életnek minden lehetőségét" - utalt magára és kortársaira is Endrei, aki szerint nem korfüggő, hogy valaki fitt és aktív legyen. Ő a sétában hisz, mindennap gyalogol öt kilométert, de ha lehetősége van, akkor túrázni is szívesen elmegy, szerinte ez segít neki a stressz oldásában is.

Mániákusan szoktam mindig mondani, hogy a szabadságérzet a legnagyobb ajándéka annak, amikor az ember elmúlik annyi, amennyi" - idézi a Blikk Endreit, aki úgy érzi, hogy sokkal nyugodtabban áll a dolgokhoz, mint fiatalon, de figyel a lelki egészségére is a testi mellett.

"Aki idősödik, ne zárkózzon be, ne üljön a négy fal között, keressen társaságot magának, mozogjon. Nem szabad napi négy-öt órát a tévé előtt ülni, és csak meredten nézni, hanem az agyunkat és a fizikumunkat mozgassuk... Élvezzük, amíg lehet az életet, mert ez egy ajándék. Nem szabad ezt elfecsérelni!" - üzente kortársainak jótanácsként az egykori tévés.

Endrei Judit és lányai Fotó: Polyák Attila - Origo