Szánalmas: a Rómeó és Júlia két főszereplője 54 év után perli a stúdiót

Rómeó és Júlia (Olivia Hussey és Leonard Whiting)
Vágólapra másolva!
Olivia Hussey és Leonard Whiting, akik még kiskorúak voltak Franco Zeffirelli 1968-as Rómeó és Júlia adaptációjának forgatása idején, pert indítottak a Paramount Pictures filmstúdió ellen a Santa Monica-i felsőbíróságon. Azt kifogásolják, hogy meztelen képek is vannak róluk a filmben. Most, hogy Zeffirelli már meghalt, azzal vádolják, hogy becsapta őket. 
Vágólapra másolva!

A két színész akkoriban 15 és 16 éves volt csak, és azt mondják, a filmstúdió azt ígérte nekik, nem lesznek a filmben meztelenül láthatóak. Ehhez képest mindkét gyerekszínészről látható meztelen jelenet a kész filmben. Olivia Hussey mellei és Leonard Whiting feneke is jól látszik benne. Állításuk szerint a stúdió azt mondta nekik, hogy a szerelmi jelenetek során hússzínű ruhákat fognak viselni, és úgy veszik majd őket a kamerák, hogy ne látszódjon a meztelenségük. Végül mégis így forgatták le a jelenetet, sőt ezek a végső vágásba is belekerültek, ami szerintük törvénysértő - írja a Variety.

Rómeó és Júlia, vagyis Olivia Hussey és Leonard Whiting Forrás: Variety

A két színész azonban most azt állítja, hogy a forgatás utolsó napjaiban a rendező Franco Zeffirelli nyomást gyakorolt rájuk, hogy meztelenül szerepeljenek, mondván, különben a film megbukik, és a karrierjük is kárt fog szenvedni. A színészek szerint a filmrendező korábban biztosította őket afelől, hogy nem fognak róluk meztelen képeket közzétenni a filmben, ám a végső vágásba mégis bekerültek a színészek engedélyei nélkül ezek. Franco Zeffirelli filmje akkoriban óriási sikert aratott, a kiskorúak szexuális zaklatása, vagy meztelenséggel való visszaélés mint fogalom akkoriban még nem kapott hangsúlyt. A színészek ügyvédei így nyilatkoztak:

A filmstúdió még nem reagált a vádakra. Zeffirelli pedig már nem tud, mert 2019-ben meghalt.