Paul McCartney egészsége veszélyben: súlyos alkoholizmussal küzd

Paul McCartney In Concert GettyImageRank3 Arts Culture and Entertainment koncert
Paul McCartney csak egy helyet csúszott le a 2016-os pozíciójához képest: 2017-ben a 17. helyen végzett 20,5 millió dolláros keresetével. A turnékon kívül fő bevételi forrása természetesen a The Beatles katalógusából származó jogdíjakból van
Vágólapra másolva!
Sokáig senki sem sejtette, hogy milyen nehéz időszakon ment át Paul McCartney, a legendás Beatles zenekar énekese és basszusgitárosa, akinek majdnem az életébe került súlyos szenvedélybetegsége, az alkohol, amivel állítólag az őt érő stresszt próbálta feloldani. Az alkoholizmus nem gyógyítható, de tünetmentessé tehető, kezelhető - a 81 éves zenész egészsége most kiváló, de ehhez nagyon sokat kellett változtatnia egykori életvitelén. McCartney korábban elárulta, hogy milyen nehézségei voltak, mitől lett depressziós, ami végül az alkoholizmusba hajszolta. Arról is beszélt, hogy hogyan sikerült leküzdenie a szenvedélybetegségét, az egészségügyi problémákat, és miért lett vegán.
Vágólapra másolva!

A 81 éves Sir Paul McCartney ma már remek formában van korához, és korábbi egészségügyi állapotához képest, melyre nagyon rossz hatással volt a depressziója és alkoholizmusa.

Ez az igazság Paul McCartney egészségéről

2008-ban még szívműtétjéről is pletykáltak, de később kiderült, hogy ez nem volt igaz, viszont rengeteg rajongó aggódott az idős zenész állapota miatt, aki végül maga árulta el a sok aggódó üzenet és telefonhívás után, hogy semmi ok az aggodalomra, nincsenek szívproblémái, viszont az alkohollal annál inkább voltak.

Paul McCartney a Beatles tagjaként, 1964-ben. A zenész a mai napig aktív, jó az egészsége Forrás: ANP/AFP/Kippa

De biztos vagyok benne, hogy így történt, mert akkoriban nagyon depresszív időszakom volt" - mondta korábban a GQ magazinnak adott interjúban.

2019-ben már jobb állapotban volt Forrás: AFP/2019 Getty Images/Bryan Bedder

A felesége segített neki a legnehezebb időszakban

Ezen az az időszakon akkori felesége, Linda segítette át, aki megértette, hogy milyen rossz lelkiállapotban van McCartney, hiszen ezen ő is átment a válását követően, amikor magára maradt a fiával.

A nő akkor megrázta magát és kijött a depresszióból, és az ő története segített sokat az egykori Beatles-sztárnak, hogy leküzdje ezt az állapotot. Ezek után megtalálta a saját módszerét, amivel kezelni tudja az őt ért stresszt, és azt mondja, már nem nyúl az alkohol után, sőt, kitűnő egészségi állapotban van.

Paul McCartney és Ringo Starr Londonban találkoztak 2016-ban. McCartneyt a mai napig megviseli zenésztársuk, John Lennon halála, ez depressziójában is szerepet játszhatott Forrás: AFP/Ben Stansall

Alkoholizmus, stresszkezelés, jóga és a meditáció, ezek hatottak Paul McCartney egészségére

A zenész úgy véli, hogy a jóga, az étkezési szokásai, valamint a javuló mentális egészsége a fő titka hosszú életének, és jó egészségének.

Vegán életmódot folytat, ez is segít neki az egészsége és fittsége megőrzésében Forrás: Paul McCartney/Instagram

Paul McCartney időközben a húsfogyasztásról is lemondott, jó ideje vegán életmódot folytat, szerinte ezt ma már nagyon egyszerű kivitelezni, hiszen számtalan lehetőség adott a sokszínű étkezésre.

Paul McCartney jógával, meditációval és egészséges étkezéssel tartja magát formában Forrás: Getty Images/Mike Marsland/WireImag

"Manapság rengeteg vegetáriánus opció létezik, így már nem olyan, mint régen, amikor még csak főtt kelbimbót lehetett kapni" - magyarázta McCartney a vegán életmóddal kapcsolatban.

Paul McCartney jelenlegi feleségével,Nancy Shevellel Forrás: AFP/Valerie Macon

A húsmentes étkezésen túl a jóga, és a meditáció is nagy szerepet játszott abban, hogy a 81 éves szenész fitt és egészséges maradjon mentálisan és fizikailag egyaránt.

Paul McCartney a közösségi oldalán is megmutatta, hogyan jógázik Forrás: Paul McCartney/Instagram

McCartney egyáltalán nem tervez lassítani, vagy visszavonulni, idén is turnézott, ehhez a tempóhoz elengedhetetlen a jó egészségügyi állapot - írja a The Things.