Öccse özvegyével jött össze a magyar színész

Körtvélyessy Zsolt, Barátok közt
Kecskemét, 2010. november 26. Körtvélyessy Zsolt István szerepében játszik II. János Pál pápa (Karol Wojtyla): Az aranyműves boltja című darabjának próbáján, melyet Cseke Péter rendezésében 2010. november 28-án a kecskeméti Katona József Színház Kelemen László Kamaraszínházában mutatnak be. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Talán sosem gondolta volna Körtvélyessy Zsolt, hogy milyen közel van hozzá a boldogság a legnagyobb fájdalma közepette. A színész három éve veszítette el a feleségét, majd fél évre rá az öccsét: mindkét tragédia mélyen megrázta, ám idővel újra meglátta az élet szépségét, rátalált a szerelem. Az a hölgy, aki elrabolta a szívét, nem más, mint néhai öccse özvegye.
Vágólapra másolva!

– Nem akartam nagy dobra verni, de ha már így kiderült, nem fogom letagadni, mert nincs benne semmi rossz. A miénk egy pozitív szerelmi történet – vallotta be Körtvélyessy, akinek a felesége halála után néhány hónappal halt meg a testvére is.

A Barátok közt egykori szereplője és testvérének özvegye lelki támaszai voltak egymásnak, ugyanazt a tragédiát élték át, így megértették a másik fájdalmát. Két, fájdalommal teli, szomorú lélek találkozott, akik azt hitték, magányos időskor vár rájuk. A sok telefonos beszélgetés, majd személyes találkozó azonban közelebb hozta őket egymáshoz, és amikor már kellő idő eltelt, feldolgozták a gyászt, rájöttek, mégsem kell egyedül megöregedniük.

Körtvélyessy Zsolt Forrás: MTI/Ujvári Sándor

– Nem felejtjük el a házastársainkat, de úgy gondoljuk, kaptunk még egy esélyt az élettől, amit igyekszünk kihasználni - mondta a Blikknek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művésze.