Újabb Zámbó Jimmy-hazugság lepleződött le

Zámbó Jimmy
Vágólapra másolva!
Huszonkét évvel a halála után is foglalkoztatja az embereket Zámbó Jimmy hangja, állítása szerint négy és fél oktávot tudott kiénekelni. Ezt nemrég megcáfolta egy énekes.
Vágólapra másolva!

Korábban már írtunk róla, Zoller Zsolt a fennmaradt hangfelvételek alapján leellenőrizte, hány oktávot tudott az előadóművész kiénekelni. Arra jutott, hogy Jimmy legmélyebb és legmagasabb hangja között "mindössze" három oktáv plusz egy hang volt – ez még mindig nagyobb hangterjedelem, mint egy átlagos énekesé.

Most Kádek Henit kérdezték követői a TikTokon, mit gondol, mint énektanár.

Ha nem foglalkozunk a jó hangképzéssel, akkor azért ő énekelt három oktávot és még valamit. Nem kell számolnunk ezeket az oktávokat, mert nem ettől jó énekes valaki. Hanem attól jó énekes valaki, hogy kimegy a színpadra, és olyan magával ragadó, hogy képesek vagyunk két órán keresztül ott ülni és hallgatni őt, mert olyan szívközlékeny a hangja" – mondta Kádek Heni, aki a legendás Casanova bárból ismeri Zámbót, volt, hogy együtt is énekeltek.

Jimmy ezen kívül gyakran emlegette azt, hogy évekig élt az USA-ban, és ott is sikeres volt, de erre nem találni bizonyítékot.

@kadekakademia#éneklés#énekhangképzés#légzéstechnika#vocalcoach#beszédtechnika#foniátria#belcanto#énekeljszabadon#előadóművészet#vocals#énektechnika#szabadhang#hangképzés#singing♬ eredeti hang - KadekAkademia