Fischer Gábor a TV2 elsöprő sikeréről: Optimisták vagyunk, az élet, a számok és a nézők minket igazoltak

Fischer Gábor
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, egész évben piacvezető volt a TV2 csatorna a teljes lakosság körében, azonban ez nem véletlen, Fischer Gábor, a csatorna programigazgatója évek óta nagyon céltudatosan építi a kínálatot, és forradalmian új ötletekkel áll elő évről évre. 2024-ben is a nézők szórakoztatása lesz az elsődleges cél a médiatársaságnál. Az Indexnek adott interjúból kiderül, hogy TV2 jövőre újra elhozza a nézők kedvenc műsorait, legyen szó tehetségkutatóról, gameshow-ról, vagy realityről, de az újdonságok sem maradnak el. Fischer Gábor elárulta, hogy szerinte miben rejlik a sikerük, néhány érdekességet is elmondott a közelgő műsorokkal kapcsolatban, azt is elárulta, hol folytatódik tovább az Ázsia Expressz következő évada.
Vágólapra másolva!

Fischer Gábor programigazgató évek óta harcol azért, hogy stabil helyen piacvezető legyen a TV2, ehhez kitartására és céltudatosságára nagy szüksége volt, ugyanis új ötleteitől sokan megijedtek, de kitartása meghozta a sikert. Elmondása szerint a legnagyobb titka abban rejlik, hogy mernek újítani, kockáztatni, így törtek az élre évekkel ezelőtt.

Annyiféle struktúránk és annyi újdonságunk volt már, annyit kísérleteztünk, hogy mostanra képesek vagyunk a lehető leggyorsabban alkalmazkodni a változásokhoz. Nyilván nagyon erős a szakembergárdánk és vannak jó brandjeink, az egésznek a kémiája pedig úgy működik, mint egy bestseller, amelynek néhány fejezettel előrébb járunk az írásában, mint ahogy a közönség elé kerülne. Az is fontos, hogy a tartalmainkkal beszédtémát adunk az országnak – mindegy, hogy egy magánéleti szálról, egy új formátumról, a határok feszegetéséről, vagy egy csodálatos teljesítményről van szó a Dancing with the Starsban, minden időszakban van olyan produkció, ami foglalkoztatja az embereket" - kezdte Fischer Gábor, aki hitt abban, hogy maguknak kell kitaposni az ösvényt, nem másokat követni.

Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója, és Illés Gabriella producer tv2

"Nagyon figyelünk arra, hogy eltérő legyen a kínálat. Ha ugyanazt csinálnánk, mint ők – ahogy azt a régi TV2 tette –, továbbra is másodikok lennénk.

Ha egyben nézzük az évet, nem kérdés, melyik csatorna költ több pénzt, nem beszélve arról, ha élesedik a nézettségi verseny, akkor a streamingre tervezett produkciók egy hirtelen erősítésre azért csak bekerülnek a versenytárs főcsatornájának kínálatába. Az éves nézettségi adataitokat kell elemezni, és az évet kell megnyerni, eredményeket felmutatva. Nekem is meglepő, hogy ennyire megerősödtünk – júniust leszámítva főműsoridőben minden hónapot nyert a TV2 18-59-ben" - mondta a TV2 programigazgatója, aki nagyon sokat dolgozik azon, hogy biztosítsa a sikert a műsoroknak. Rendszeresen tárgyal szakértőkkel, szakemberekkel, és igyekszik a más országokban szerzett tapasztalatokat átültetni a saját műsoraikba, mint a Dancing with the Stars esetén, ahol az idei évadban rengeteg merész változás volt, mégis működött.

A Dancing with the Stars új évada sikeresebb volt, mint valaha Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Ami pedig nagy előny, hogy a korábbi évadokkal ellentétben idén nem nyár közepén kezdődött a felkészülés, hanem szigorúan öt-hat héttel az élő adás előtt, a nemzetközi szakemberek ugyanis meggyőztek minket arról, hogy a nézőnek látnia kell a szereplők fejlődését, különben már az első adásnál lejön, ki nyerheti a versenyt" - magyarázta a döntést.

A Szerencsekerék az egyik legsikeresebb formátuma a csatornának tv2

Fischer Gábor a legsikeresebb műsorokat jövőre is visszahozza a képernyőre, ezekről is elárult egy-két titkot.

Rengeteg új sikerműsoron dolgozunk. Az egyik nagy dobásunk a már korábban bejelentett Kísértés, ami hosszú idő után tér vissza Magyarországra. Ez egy nagyon erős formátum, Thaiföldön forgatjuk majd, a műsorvezetője pedig Kasza Tibi lesz. Jön egy újabb game show, a Password, azaz a Jelszó, amelynek Lékai-Kiss Ramóna lesz az arca.

Bízom benne, hogy egy nagyon erős szereplőgárdát sikerül felvonultatnunk, nagyon készülünk rá, hogy a következő évad még erősebb legyen. Már zajlanak a Next Topmodel Hungary forgatásai, ami szintén képernyőre kerül jövőre. Voltunk a Kanári-szigeteken, most épp egy nagyon egzotikus, havas tájon forgatnak az alkotók, ahol elképesztő jeleneteket vettek fel. Nagyon bízom benne, hogy sikeres lesz, ez egyébként napi műsorként kerül adásba 2024-ben. A Mutasd a hangod is visszatér tavasszal, az állandó segítők mellett sok új karakterrel, folytatódik a Hazatalálsz című napi sorozatunk és persze heti sorozatokkal is készülünk: ősszel érkezik a Rise of the Raven, a Hunyadi János életét bemutató nagyszabású történelmi sorozat, illetve emellett egy katonai témájú mini-sorozaton is dolgozunk, melynek címe S.E.R.E.G., mivel hiszünk ebben a zsánerben" - fogalmazott Fischer Gábor az Indexnek adott interjúban, Majka távozására elegánsan csak annyit reagált, hogy várható volt a távozása.

Az Ázsia Expressz műsorvezetője, Ördög Nóra. A műsor jövőre is visszatér, egy régi nagy tervüket váltják valóra a következő évadban Forrás: TV2