Lecsúszott magyar sztárok börtönben

Papaszita
Fotó: Facebook/Papaszita
Vágólapra másolva!
Az áramlopásért elítélt Lagzi Lajcsi folyamatosan panaszkodik, de rács mögött van a nemrég még a Kőgazdag fiatalokban szereplő Papaszita is.
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsi

Mint ismert, víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg Lagzi Lajcsit még 2015-ben, ugyanis a kilencvenes években a tatai apartmanjaiban és a mocsai birtokán szabálytalanul köttette be az áramot, a gázt és a vizet.  Az ingatlanokban illegális rácsatlakozásokat épített ki, így tudta nyolc társával együtt elérni, hogy az órákat ne tudják érdemben mérni a fogyasztást. A szolgáltatóknak azonban szemet szúrt, hogy a mérőórák értéke éveken keresztül a nullához közelített. Ellenőrzéskor azonban azzal cáfolták a vádakat, hogy a fúrt kútból hordják a vizet, a társasházat pedig kevesen lakják. 

Egy felülvizsgálat során azonban megnyitották a vizet, ám mivel a vízóra nem pörgött, fény derült a bűntényre. Nem sokkal később Lagzi Lajcsit áram-és gázlopás miatt is megvádolták. A bíróság 2021 őszén első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetést, pénzbüntetést szabott ki a mulatós sztárra,  emellett három évre eltiltották a közügyektől, valamint elrendelték a 11 milliós vagyonelkobzást is. 

Lagzi Lajcsi nem értett egyet az ítélettel, szerinte a részleteket felnagyított a bíróság. Az ügyészség időközben súlyosbítást kért, mivel nem tartották megalapozva a döntést. Végül 2022 őszén 3 év hat hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől való eltiltásra kötelezték, továbbá több mint 4 millió forintot és a további bűnügyi költségeket is meg kell fizetnie. 

Volt felesége, Galambos Boglárka, az ügy másodrendű vádlottja előzetes letartóztatásban volt, azonban később felmentette őt a bíróság. A zenész 2023. január 30-án egészségügyi állapotára hivatkozva halasztási kérelmet nyújtott be, hogy később kezdhesse meg a büntetésének letöltését, azonban a Budaörsi Járásbíróság február 28-án elutasította a kérelmet. Hiába próbálta meg elkerülni, 2023. április 26-án börtönbe bevonult. Lagzi Lajcsi azóta is folyamatosan sajnáltatja magát és próbál mindent megtenni azért, hogy idő előtt szabadulhasson.

Fotó: Forrás: MTI/Lakatos Péter

 

Aurelio

Aurelio Caversacciót, a ValóVilág hatodik szériájának győztese két bűncselekmény elkövetése miatt került börtönbe. Emberrablásért,valamint drogfogyasztásért, és drogbirtoklásért is elítélte a bíróság. A vád szerint 2017 őszén Aurelio zsebéből kiloptak 200 ezer forintot egy bajai kocsmában. A férfi tudta, hogy ki lophatta el a pénzét, ezért a barátjával másnap megkereste a tolvajt, és megverték.  A tolvaj bevallott mindent, és azt is elmondta, hogy a nagymamájánál rejtette el a pénzt. Az összeget Aurelióék nem találták meg, így később újra bántalmazták a tolvajt.

 2019 januárjában az ügyészség  letöltendő börtönbüntetést kért az RTL sztárjára,

 aminek hallatán Aurelio teljesen összetört. 

Egy elmeszakértő megvizsgálta az állapotát, és megállapította, hogy a férfi kevert személyiségzavarban szenved, hisztérikus, paranoid, szenzitív és nárcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezik. 2021 november 24-én a bíróság kimondta az ítéletet. Büntetését 2 év 3 hónap börtönre enyhítették, valamint 67 ezer forint bűnügyi költség és további 100 ezer forint bűnügyi költség fizetésére kötelezik a sztárt. Aureliót korábban a drogügyei miatt 1 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, a bíróság döntésének értelmében ezt is le kell töltenie. 

Az egykori villalakó 2022 februárjában vonult börtönbe. A bíróságra beadta a reintegrációs őrizet elrendelésének kérését a bajai otthonába, 2024. februárjában pedig elhagyhatta a börtönt, pont a napokban szabadult.

 

Papaszita

Hopka László, azaz Papaszita még a Kőgazdag fiatalok című realityben tűnt fel, mint PSG Ogli testőre. A férfi ellen többször is körözést adott ki a rendőrség. Először adócsalás, majd kapcsolati erőszak miatt kellett felelnie Papaszitának. Az október 11-i sikkasztási ügye kapcsán azt nyilatkozta, hogy csupán félreértésről van szó, kifizette a pénzbírságot, ám az erőszak igaznak bizonyult. PSG Ogli az Instagram-oldalán osztotta meg, hogy Papaszitának börtönbe kell vonulnia, ám azt nem tudni, hogy mennyi időre. 

"Szevasztok fiúk! Hát lányok, fiúk egyelőre én eltávozok a médiától, nem fogtok egy darabig látni, nem tudjuk egyelőre, hogy meddig. 

Tegnap egy váratlan, nagyon régi dologból, egy kapcsolatomból összefolyólag bejött egy ügy, a múltkoritól független. Be kell vonulnom egy bizonyos időre, egyelőre még nem tudjuk, hogy hova visznek, és meddig. 

Egy pár hónap, 8-10 hónap, vagy másfél év múlva ha minden jól megy, akkor jelentkezni fogok" - mondta akkor a reality-szereplő.