Sztárok utolsó, megrázó SMS-ei, haláluk előtti üzenetei

Matthew Perry
Matthew Perry
Vágólapra másolva!
David Bowie, Matthew Perry, Treat Williams, Olivia Newton-John, Tom Sizemore: mire gondoltak, mit éreztek, kihez fordultak röviddel a haláluk előtt? A Jóbarátok tavaly meghalt sztárja a halála napján még Jennifer Anistonnal levelezett és boldognak tűnt, David Bowie pedig súlyos betegen is újabb zenéket akart írni, felkarolva egy régi barátnőjét.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, 2023 júliusában meghalt Treat Williams: a legtöbb néző a Hair című filmben ismerhette meg, ahol George Berger szerepét játszotta. A kétezres években közel száz epizódban szerepelt az Everwood című sorozatban, mint Dr. Andrew Brown. Williamst háromszor jelölték Golden Globe-díjra, a Hair, A város hercege és A vágy villamosa című filmekben nyújtott alakításáért. A legjobb színésznek járó Emmy-díjra is jelölték egy 1996-os alakításáért.

Treat Williams
Treat Williams
Fotó: Getty Images

Halála különösen azért volt milliók számára megrázó, mert jó egészségben volt: a hetvenegy éves színész motorbalesetben halt meg, miután egy férfi bevágott elé autójával. A halálos balesetet okozó férfi ellen vádat emeltek, a rendőrségi vizsgálat során pedig részletek is kiderültek: a szemtanúk szerint egy ideig még tudatánál volt a baleset után, a mentősök kérdéseire is válaszolt – közben azonban rengeteg vért vesztett, a súlyos traumás sérülések mellett hivatalosan a vérveszteség okozta a halálát.

A vádlott tavaly még ártatlannak vallotta magát, pár hete viszont - nyilván a tények súlya alatt - beismerte a bűnösségét. "Szeretnék bocsánatot kérni, és vállalni a felelősséget azért a szörnyű balesetért, amit okoztam. Remélem, hogy a szavaim eljutnak a tragédia érintettjeihez, az özvegyhez és két gyermekéhez. Nagyon sajnálom" - mondta. Treat Williams fia, a 32 éves Gill reagált a tárgyaláson elhangzottakra.  "Megbocsátok, és remélem, hogy te is megbocsátasz magadnak. Bárcsak ne ölted volna meg az édesapámat" - fűzte hozzá.

A meghallgatáson a színész felesége, Pam, és lánya, Ellie nem jelentek meg, azonban írtak egy nyilatkozatot, amit a tárgyaláson olvastak fel.  A 25 éves Ellie nem tud megbocsátani Kossnak, de reméli, hogy a jövőben ez majd megváltozik. "Soha többé nem fogom érezni apám ölelését, nem kaphatok tőle tanácsot, nem mutathatom őt be a férjemnek, és soha nem láthatja az unokáit sem" - hangzott el. A feleség pedig úgy érzi, hogy az életük soha nem lesz olyan, mint a régen, a családjuk szétszakadt, és egy hatalmas lyuk tátong rajta, amit nem lehet soha betömni.

Treat Williams, Woody Allen, Hollywoodi történet
Treat Williams, Woody Allen, Hollywoodi történet
Fotó: IMDb

Az IMDb szerint Williams nagyjából 150 filmben és sorozatban szerepelt, de a legtöbben a kultikussá lett Hairhez köztik, ahol ő volt a laza, életszerető hippi, aki segíti-támogatja a nagyvárosban, New Yorkban csetlő-botló, bevonulás előtt álló Claude Bukowskit. Berger ugyan nemet mond a háborúra, majd egy baráti gesztus miatt, önhibáján kívül mégis ott hal meg. 

A Hair 1979-es filmváltozatában Williams és Beverly D'Angelo együtt játszottak, utóbbi volt Sheila Franklin, a gazdag fiatal nő, aki végül beleszeret a John Savage alakította Claude Bukowskiba a nyilvánvaló társadalmi különbségek ellenére. A színészek több mint 40 évig szoros barátok maradtak, majd egy gyászoló Instagram-posztban D'Angelo úgy jellemezte kapcsolatukat, mint testvérpár lettek volna a kezdetektől fogva.  

Hair
Hair - középen George Berger, azaz Treat Williams 
Fotó: IMDb

A színésznő Williamsszel a tragikus halála előtt is levelezett hosszabban, mint kiderült, Treatskinek becézte. Ennek végén annyit írt neki, hogy “Köszönöm, hogy hívtál, csak annyi, hogy szeretlek." Williams erre három szíves emojival válaszolt és azt válaszolta, hogy "jó volt ma beszélgetni", majd megosztott egy képet az általa vezetett kisrepülőgép vezérlőpultjáról. 

Treat Williams váratlan halála előtt előtti utolsó bejegyzésében betekintést nyújtott csendes, meghitt, tanyasi életébe. A posztot, ahol egy fűnyíró traktoron látható, amint a szénatáblát vágja, mindössze néhány órával azelőtt tették közzé, hogy motorbalesetben meghalt. Ugyanezen a napon egy fotót is posztolt a farmról a fűnyírón ülve, a képaláírással: "Nincs jobb illat, mint az újranyírt szénáé". 

Treat Willams utolsó képe harmóniát sugall:

Itt pedig az utolsó videója:

A cikk folytatódik, lapozzon!