A Reszkessetek, betörők! sztárja megadta a választ a nagy kérdésre

Reszkessetek, betörők!
Vágólapra másolva!
A karácsonyi kultfilm kedvelőit régóta foglalkoztatta egy kérdés: honnan van ennyi pénze a családnak?
Vágólapra másolva!

Mint írtuk korábban, a Reszkessetek, betörők!-ben látható ház valós költségeit és a fiktív család pénzügyeit vizsgálta a New York Times és arra jutott, hogy nemcsak jómódú, tehetős családról volt szó a filmben, hanem annál többről. A chicagói Federal Reserve Bank közgazdászai szerint 1990-ben (a film bemutatásának évében) a McCallister család házát csak a chicagói háztartások felső 1 százaléka (!) engedhette volna meg magának, körülbelül 305 000 dolláros jövedelemmel (ami 665 000 dolláros éves jövedelem lenne mostanában, miközben egy átlagos amerikai háztartás medián jövedelme évi 70 ezer dollár).

Reszkessetek, betörők! tv2

A ház valójában inkább egy kastély, rengeteg hálószobával: elég tágas ahhoz, hogy Kevin, a szülei, a testvérei, a nagynénje és a nagybátyja, valamint több unokatestvére kényelmesen el tudjon aludni az utazás előtti éjszakán. És ez még nem minden, mivel Kevin apja a jelek szerint a számlát is állta, hogy mindenki Párizsba repülhessen karácsonyra. Akkoriban, 34 éve, a repülőutazás relatíve drágább volt: nem léteztek fapados, olcsóbb járatok, bárki nem repkedhetett ide-oda, pláne nem karácsonykor, amikor amúgy is az egekben voltak az árak.

Kevin szüleinek foglalkozásáról sosem esik szó, de láthatóan igen tehetősek. Számos elmélet született arról, hogy a szülők mivel foglalkoztak - egyesek még azt is feltételezik, hogy Kevin apja, Peter McCallister (akit John Heard alakított) maffiafőnök volt. De mi a magyarázat, honnan a sok pénz? Kiderül, lapozzon!