Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Élet-Képek: három magyar nyertes Londonban

Vágólapra másolva!
Három kategóriában is magyar nyertest hirdettek az Élet-Képek: Ecsettel az emlőrák ellen elnevezésű jótékony célú nemzetközi képzőművészeti pályázaton, amelyre 24 országból összesen 453 alkotás érkezett be. A győztes pályamunkákból 2004. december 3-án nyílt kiállítás London legnevesebb művészeti iskolájában.
Vágólapra másolva!

A díjat az onkológia területén működő amerikai cég hívta életre, hogy alkotásra bírja mindazokat, akik a daganatos betegségek elleni küzdelemben képzőművészeti alkotással kívánnak támaszt nyújtani sorstársaiknak.

A Magyar Rákellenes Liga a cég magyarországi képviseletével együtt idén első ízben hirdette meg itthon is az Élet-Képek pályázatot. Magyarország szeptember 17-18-án egy 24 órán át tartó festőmaraton megszervezésével rendhagyó módon csatlakozott a világméretű felhíváshoz, több mint 100 lelkes képzőművészeti hallgató, festőművész, orvos, gyógyult beteg, valamint családtagjaik, barátaik részvételével. A gyógyulás által inspirált képzőművészeti alkotások meghatározott méretben és technikával készülhettek: olaj, akvarell, akril, pasztell, szén, illetve fotó.

A nemzetközi pályázaton Magyarországot szép számban képviselték, hiszen hazánkból érkezett a legtöbb kép Mexikó és az Amerikai Egyesült Államok után. A 24 országból érkező pályamunkákat egy hét tagú független zsűri bírálta el, akik között gyógyult beteg, művész, újságíró, onkológus és a Royal Collage of Art képviselője egyaránt megtalálható volt.

Az egyes kategóriák győztesei és a kiállítás legjobbjai pénzjutalomban részesültek, amelyet egy szabadon választott rákellenes betegszervezetnek ajánlhatnak fel jótékony céllal. "Nagyon büszkék vagyunk, hogy ilyen jól szerepeltek alkotóink a nemzetközi pályázaton. Külön öröm a számunkra, hogy itthon ennyien ragadtak ecsetet a felhívásunkra, s így hozzá járultak az emlőrák elleni küzdelem elterjedéséhez. Szívből gratulálunk minden résztvevőnek!" - mondta dr. Szabó László, a cég hazai képviseletének ügyvezető igazgatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről