Megszökött egy monoklis kobra egy lakásból vasárnap a németországi Hernében. A mérges kígyót azóta nem találják, a környező otthonokat kiürítették, és felszólították a térségbeli lakosokat, tartsák zárva ajtóikat, ablakaikat.

A kobrát utoljára vasárnap látták egy ház udvarán, azóta nyoma veszett. Hétfőn a lakóház lépcsőházát felszórták liszttel, hogy észlelhessék az állat haladását  - közölte kedden a városi önkormányzat szóvivője. 

A megszökött kígyó mintegy 1,40 méter. Az India északkeleti részén és Délkelet-Ázsiában elterjedt kobrafaj harapása halálos lehet.

IllusztrációForrás: Wikimedia Commons

Az állat a társasház egyik lakásában élő fiatal férfi tulajdona, aki húsz kígyót tartott. Hétfőn eltiltották őt a kígyók tartásától, és az összes állatot elvitték a lakásból.

Mivel a társasház három további házzal van összekötve, mintegy 30 lakót már vasárnap arra köteleztek, hogy biztonsági okokból hagyják el otthonaikat. "Abból indulunk ki, hogy a kígyó minden bizonnyal valamelyik lakásban bújt meg" - közölte Johannes Chudziak, a városi önkormányzat illetékese, és hozzátette, hogy egyelőre fenntartják a vasárnap hozott biztonsági intézkedéseket.