Amerikai haditengerészet: valódi ufófelvétel szivárgott ki

Vágólapra másolva!
Valódi és hiteles az az azonosítatlan repülő tárgyról készült felvétel, ami még 2017 decemberében szivárgott ki az internetre – erősítette meg az Egyesült Államok haditengerészete. A felvételen szereplő objektumot a mai napig nem sikerült beazonosítaniuk a szakértőknek.
Vágólapra másolva!

A szóban forgó videón a légierő gépei egy különös repülő tárgyat vesznek üldözőbe. Az objektum szokatlan manőverezése, hirtelen helyzetváltoztatásai még a sokat tapasztalt vadászpilótákat is meglepték. Az anyagot egy rockzenész, Tom DeLonge által létrehozott kutatócsoport, a To The Stars Academy of Arts & Science (TTSA) hozta nyilvánosságra.

Most a haditengerészet szóvivője is megerősítette: a felvétel hiteles, és továbbra sem sikerült azonosítaniuk a rajta szereplő objektumot, habár az UFO elnevezést igyekeznek hivatalosan elhagyni.

nyilatkozta Joseph Gradisher, a haditengerészet információs hadviselésért felelős szóvivője.

A hadsereg által kiadott közlemény természetesen nem jelenti azt, hogy egyértelműen idegen űrhajót sikerült észlelni a légtérben, pusztán arról van szó, nem tudják megmondani, mi látható a felvételen.

Gradisher hozzátette: a Pentagonnak nem állt szándékában nyilvánosságra hozni a videót.