Pórul járt a mohó tigrispiton - videó

szalagos tigrispiton, piton, kígyó
Szalagos tigrispiton
Vágólapra másolva!
Thaiföldön egy egész furcsa esetet örökítettek meg. Egy 4 és fél méteres piton egy egész borjút akart bekebelezni, írja az Express.
Vágólapra másolva!

A tigrispiton vagy burmai piton (Python molurus) a legnagyobb óriáskígyók közé tartozik, hossza elérheti a 6 métert. Egész Dél-Ázsiában előfordul.

Magányos, fákon élő lény. Addig függeszkedik egy ágon, amíg el nem halad alatta egy megfelelőnek látszó áldozat — leginkább kisemlős, szarvas, disznó vagy majom, írja a Wikipédia.

Thaiföldön azonban egy egész furcsa esetet örökítettek meg. Egy 4 és fél méteres piton egy egész borjút akart bekebelezni, írja az Express.

Szalagos tigrispiton Forrás: AFP/2013 Getty Images/Joe Raedle

Az egyik farmernek eltűnt a borja. Amikor keresésére indult, akkor azonban nem a borjút találta meg, hanem egy szétpukkadt hasú óriáskígyót, amelyből kilógtak a borjú maradványai. A felkavaró videó és a képek megnézhetők ezen az oldalon.

Nem olyan ritka, hogy a tigrispiton rosszul méri fel a zsákmány méretét. Korábban például Kínában találtak egy szétrepedt kígyót, amely egy kecskét akart bekebelezni. Egy másik állat hasából egy aligátor lógott ki.