Tetten érik a macskát, amint a fiókból lop - videó

macska
Vágólapra másolva!
Miközben a macska a fiókban turkált játékot keresve, a gazdi tetten érte. Amint lebukott, a cica félénken becsukja a fiókot, mintha semmi látnivaló nem volna ott.
Vágólapra másolva!

A macska ugyanolyan tanulékony, mint a kutya. Bár a macskát legtöbben öntörvényű állatnak tartják, és ezért úgy vélik, hogy csak nagyon nehezen idomítható, pedig éppen olyan jól tanítható mint a kutya, és a képességei is megegyeznek vele. A közhiedelemmel ellentétben a macska (Felis silvestris catus) jól tanítható házi kedvenc, amelynek a képességei is megegyeznek a kutyáéval. De ennek ellenére csak kevés ember okítja. A kutyák és macskák egyaránt jól oktathatók jutalomfalatokkal, de egyesek szerint az utóbbiaknál ez az egyetlen olyan jutalmazási módszer, ami következetesen működik is.

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=mDSz933Dbu8

Akinek van macskája, az viszont tudja, hogy nagyon tanulékonyak, jutalomfalatkák nélkül is. A macska úgy is képes tejesen alkalmazkodni a gazdájához, hogy jutalomfalatkákat, vagy bármi más egyebet adnánk nekik. A macskák sok mindent maguktól is megtanulnak, anélkül, hogy külön oktatnánk őket, Nagyon jól képesek az ok-okozati összefüggések felisemrésére, és imádják a felfedezést.