Hátborzongató videó: embereket észlelt a Tesla kamerája egy kihalt temetőben

Vágólapra másolva!
A TikTokon terjedő félelmetes videóban egy autós hajt keresztül egy teljesen üres temetőn. A Tesla műszerei ennek ellenére azt érzékelik, hogy számos ember mozog a közelben, és erre figyelmeztetik is a sofőrt. Szellemeket látott a gépjármű vagy csak az érzékelőivel van probléma?
Vágólapra másolva!

Az IFL Science tudományos portál cikke szerint a paranormális magyarázatoknál sokkal valószínűbb, hogy a kocsi nyolc kamerája, vagy a látóteret kiegészítő ultrahangos érzékelők hibásodtak meg. Ezen kívül az sem zárható ki, hogy szoftveres hiba miatt mutatott embereket a közelben a gépjármű, esetleg fals pozitív jelzéseket küldött vissza a sofőrnek. Ilyen esetben akár a kamerához túl közel kerülő objektumokat (például virágokat) is érzékelheti embereknek a rendszer. Ehhez hasonló téves riasztások miatt a múltban már több autót is visszahívott a Tesla, írja a portál cikke.

@iam3dgar All the spirits came out today… #ghost#spirit#cemetery#tesla#elonmusk#help#thebatman♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound