Családi programok az őszi szünetre

Vágólapra másolva!
Közeleg az időpont, amit a magyar diákok, kicsik, nagyok mindennél jobban várnak így a tanév kellős közepén, az őszi szünet ideje. Az alábbiakban a szülőknek szeretnénk némi segítséget nyújtani, ha úgy döntenek, nem árt a gyereknek egy kis levegőváltozás.
Vágólapra másolva!

Az eredeti terv helyett öt napról négyre rövidül a gyerekek számára az őszi iskolai szünet, és október 31-től november 7-ig tart. Azért a hétvégével kiegészülve még így is hat nap áll a szülők rendelkezésére, hogy a jól vagy rosszul teljesítő porontyokat felfrissítsék egy kis kirándulással, utazással, sportolással, játékkal, nemtanulással. A program kiválasztásánál fontos szempont lehet, hogy a legtöbb szálloda gyerekkedvezményeket kínál a családi programokra. Ez rendszerint a 12 év alatti gyermekeknél ingyenes ellátást jelent, míg a nagyobbak eltérő mértékű kedvezményt kapnak. Körültekintő választással sok ezer forintot spórolhatunk.

Ha a gyerek nem bírja a repülést, viszont mégis külföldre vinnénk világot látni, választhatjuk Ausztriát, azon belül is a határtól 150 kilométerre lévő Semmeringet. Itt egy 3 napos/2 éjszakás csomag már személyenként 20 ezer forint alatt lefoglalható, a 12 éves kor alatti gyerekeknek ingyenes, a 12-18 év közöttieknek pedig féláron biztosítják a szállást. A szállás árában félpanziós ellátás szerepel, valamint a sportlétesítmények (uszoda, szauna, fitneszterem) ingyenes használata.

A hely ideális a gyermekes családok számára, ugyanis a környék számtalan aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál. Van minigolf, tenisz és focipálya, a gyerekeknek állatsimogató, apukáknak a szállodában bár. A környéken akár gyalogosan, akár biciklivel remek túrák tehetők és nyáron is üzemelő kabinos felvonóval a hegycsúcsra is felküzdhetjük magunkat. Ha a gyerek még az iskolai szünetben is fogékony a kultúrára, Graz és Bécs is egyaránt 100 kilométerre van, így egy rövid városnézés mindkét helyen bátran beiktatható.

Persze nem kell feltétlenül külföldre vinni az utánpótlást, itthon is találhatunk megfelelő helyszínt a kikapcsolódásra. Kecskeméttől alig 15 kilométerre Jakabszálláson például lovagolhatunk vagy ökrös fogatozhatunk is. Itt egy tanyán kialakított panzióban tölthetjük el az őszi szünet napjait, félpanziós ellátással 4 éjszakára 45 ezer forintért, ami ugyan nem olcsó mulatság, főként ha egy négyfős család veszi igénybe, de a gyerekért természetesen mindent. A jó levegő, a hamisítatlan falusi környezet és az állatok közelsége pedig mindenért kárpótol.