Indul a Da Vinci kód-túra Londonban

Vágólapra másolva!
A Da Vinci kód című világsikerű könyv nyomán készült, hamarosan mozikba kerülő film bemutatója előtt egy angol utazási iroda olyan londoni városnéző túrát kínál utasainak, amely a könyvben szereplő helyszíneket keresi fel.
Vágólapra másolva!

A turistákat egy, a könyv témájában jártas szakértő kalauzolja végig azokon a helyeken, ahol a Da Vinci kód cselekménye játszódik. A kétórás programot a könyv angol címére rímelő "Da Vinci Walk"-nak, Da Vinci Sétának nevezték el a szervezők. Az első séta április 1-jén indul és szeptember 30-ig minden nap délután 1 órakor indul a Trafalgar Square buszmegállótól a National Gallery Sainsbury szárnya mellől.

Az iroda tájékoztatója szerint a vendégeket bevezetik a könyv főhőse, Robert Langdon professzor misztikus világába, hogy minél többet tudjanak meg a világ legnagyobb rejtélyéről. A túra során az utasok ellátogatnak például a Temple Church épületébe, ahol a főhős és albínó szerzetes üldözője is megfordulnak, hogy felderítsék a Szent Grál titkát. Ezt követően egy rövid buszutazással a Westminster apátságba, majd a St. James parkba jutnak el a turisták, hogy végül a túra kiindulópontjára, a Trafalgar Square-re érkezzenek vissza. A séta során az idegenvezető illusztrálja a különböző helyszínek kapcsolódását a könyvhöz.

Mark Osborne, a kirándulást szervező Big Bus Company utazási iroda ügyvezetője szerint a túra tökéletes kikapcsolódást jelent azoknak, akiket magával ragadott Dan Brown könyve és maga a téma. A séta során fény derül néhány a könyvvel és az általa kiváltott reakciókkal kapcsolatos egyházi intrikára is - ígérik a szervezők.

A Da Vinci Séta egyébként a társaság tematikus városnéző túráinak újabb állomása. A cég szervezésében végigjárhatók például a híres filmhelyszíneket vagy a Beatles életének fontosabb londoni helyszíneit bemutató túrák is.