Újabb rekordév az osztrák sípályákon

Vágólapra másolva!
A tavalyi rekordév után az idén sem panaszkodhatnak az osztrák síterepek üzemeltetői: bár még nincs vége a szezonnak, már most látszik, hogy a kiváló hóviszonyoknak köszönhetően a bevételek jócskán meg fogják haladni a tavalyit.
Vágólapra másolva!

Ausztria kedvelt síterepeire a tavalyinál lényegesen többen érkeztek az idén a fő szezonban, november-február között bel-és külföldről egyaránt: Stájerországba például 812 900-an, 6 százalékkal többen, mint egy évvel korábban, sőt a február minden idők rekordját megdönteni látszik, 7 százalékos növekedéssel.

Felső-Ausztriába 5,9 százalékkal, Voralbergbe 1,4 százalékkal, Salzburg térségébe 5,9 százalékkal több vendég érkezett. Ugyanakkor az Ausztriában eltöltött vendégéjszakák száma általában ennél kisebb mértékben emelkedett az egyes tartományokban, mert a síelők újabban inkább a néhány napos síelést választják.

A bécsi Wifo gazdaságkutató intézet idegenforgalmi illetékese arra számít, hogy az egész téli szezonban 5 százalékos lesz a beutazó turisták számának a növekedése, és 1-2 százalék az eltöltött éjszakáké.

Az árbevétel november-február között 3,9 százalékkal 6,41 milliárd euróra, az vendégéjszakák száma mindössze 0,9 százalékkal 40,23 millióra emelkedett.