Kevesebb külföldi többet költött

Vágólapra másolva!
Az első negyedévben 7,6 millió külföldi látogató érkezett Magyarországra, 1 százalékkal kevesebb, mint 2007 azonos időszakában, miközben a magyar lakosság 3,7 millió alkalommal utazott külföldre, ami 2 százalékos növekedés a bázishoz képest. A külföldiek itteni költései ugyanakkor több mint 10 százalékkal nőttek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal féléves adataiból.
Vágólapra másolva!

Az első negyedévben a külföldiek összesen 16 millió napot töltöttek el Magyarországon, ami 8 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakáétól. A külföldiek magyarországi fogyasztása 188 milliárd forint volt, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Tavaly az év első felében 17,3 millió külföldi látogató 402 milliárd forintot költött el Magyarországon, ugyanekkor a magyarok külföldi költései 236 milliárd forintot tettek ki.

A Magyarországra érkező külföldi látogatók 2008 első hat hónapjában 449 milliárd forint értékben fogyasztottak Magyarországon, ami 12 százalékkal több az egy évvel korábbinál, eközben a külföldre látogató magyarok 302 milliárd forintot költöttek.

A KSH közleménye szerint a nemzetközi személyszállítási forgalmat nem tartalmazó fizetési mérleg 136 milliárd forintos egyenleggel zárt, és 12 százalékkal volt kevesebb az egy évvel azelőttinél.