Moszkvába és Tel-Avivba repülhet a Wizz Air

Vágólapra másolva!
Izraelbe, Ukrajnába és Oroszországba is repülhet hamarosan a Wizz Air, miután megkapta a Malév repülési jogait - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air többet is megkapott a Malév repülési jogaiból, több mint fél évvel azt követően, hogy jelezték a magyar hatóságoknak: a Malév csődje után ők repülnének az érintett ukrán, orosz, izraeli és török vonalakon. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a nyár folyamán megpályáztatta a jogokat, a Wizz Air be is nyújtotta pályázatát, és a lap úgy tudja, négyből hármat meg is nyert.

A hírt eddig sem a hatóság (NKH), sem a Wizz Air nem erősítette meg.

Ahogy arról az [origo] korábban beszámolt, Malév február 3-ai leállása után Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója bejelentette: jelezték a fejlesztési tárcánál igényüket a Malév leállása miatt felszabaduló repülési jogokra. Elsősorban a moszkvai, kijevi, isztambuli, tel-avivi jogot szeretnék megszerezni - mondta akkor.

A korlátozott légiközlekedési jogok kiosztását uniós rendelet és magyar kormányrendelet szabályozza. A szabályozás nyilvános eljárást ír elő, amelynek során bármely, Magyarországon letelepedett európai uniós légi fuvarozó benyújthat kérelmet.