Megújult a hévízi Hotel Európa Fit

Hotel Europa Fit, Hévíz
Vágólapra másolva!
Felújították az Európa legnagyobb melegvízű gyógytavától néhány percnyi sétára található egyik leglátogatottabb négycsillagos szállodát. A hévízi Hotel Európa Fit több mint 120 millió forintot fordított részben európai uniós forrásból az éttermi részleg és a vízi-, szaunavilág fejlesztésére, bővítésére.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Manek Attila

Könnyid László, a szálloda vezérigazgatója a felújítások részleteiről elmondta: a 12 éve átadott hotelben az átlagosan 70 százalék feletti foglaltság miatt volt szükség a felújításokra. Több mint 70 millió forintos beruházással - amelyhez közel 25 millió forintos uniós forrást nyertek - felújították és meditációs tréningekre is alkalmassá tették a konferenciatermeket, miközben korszerűsítették és bővítették a szauna részleget, illetve a medencéket. Még tavaly decemberben átalakították az éttermet is, és így összességében több mint 120 millió forintot fordítottak fél év alatt a szálloda megújítására.

Feketéné Fényi Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium egészségipari osztályának vezetője a megnyitón elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv a "gyógyító Magyarország" elképzelést helyezte előtérbe. Kifejtette, az egészségiparra komplexen kell tekinteni, része ennek a gyógyszeripar, az orvosi eszközök gyártása és az orvosi ellátáson alapuló egészségturizmus is. Magyarország 80 százaléka alatt termálvíz található, Hévíz pedig ezen belül is egyedi. Jó minőségű egészségügyi szolgáltatásokat kínáló kórházak és a rehabilitációt segítő magas színvonalú szállodák együttműködésére van szükség ennek a lehetőségnek a kiaknázásához..

Az osztályvezető azt is hozzátette, hogy miközben az év első három hónapjában némi növekedést mutatott a Magyarországra érkező külföldi turisták száma, addig némileg csökkent a belföldi forgalom. A Malév csődje a fővárosi ötcsillagos szállodáknak okozott leginkább gondokat, de országszerte továbbra is a négy- és ötcsillagos hotelek iránt mutatkozik a legnagyobb igény.