Simán felengedték a repülőre, pedig nem arra szólt a jegye

Manchester United had to go around during landing soccer AIRCRAFT PLANE AIRPORT HORIZONTAL
Vágólapra másolva!
A Monarch Airlines ZB516-os barcelonai járatán, amely a Manchester repülőtérről indult, két utasnak is ugyanarra a helyre szólt a jegye. Amikor kiderült a kavarodás, a kapitány utasítására a személyzet az összes utast leszállította a gépről, és megkérték őket, hogy menjenek vissza a terminálba, vegyék fel a csomagjaikat, majd csekkoljanak be újra.
Vágólapra másolva!

Amikor mindez megtörtént, az utasok négy rendőr felügyelete mellett ismét felszállhattak a repülőre. Christine Richardson, az egyik utas így számolt be a Daily Mailnek az esetről:

„Miután beszálltunk, a kapitány azt mondta, adminisztrációs problémák adódtak. Mindenki izgatott lett, de két órán át nem történt semmi. Akkor azt mondták, le kell szállnunk, visszavennünk a csomagokat, és újra becsekkolni. Mindenki biztonsági veszélyről beszélt…

miközben fogalmunk sem volt, mi történik… A terminált nem hagyhattuk el, a kijáratokat blokkolták. Ételt nem kaptunk, csak vécére engedtek ki minket.”

Tévedésből jutott fel a Monarch egyik járatára Forrás: AFP/Oliver Berg

Háromórás késés az adminisztrációs baki miatt

Mint kiderült, a két férfinak ugyanaz volt a vezetékneve, de sem a keresztnevük, sem a születési dátumuk nem egyezett.

Egyikük jegye a másnapi, ugyanebben az időben induló barcelonai járatra szólt.

A Monarch és a Manchester repülőtér szerint a biztonsági előírásokat senki sem szegte meg, hiszen mindkét utas átesett a biztonsági átvilágításon a repülés előtt. A problémát adminisztrációs hiba okozta, az ügyintéző tévesen állította ki annak az utasnak a beszállókártyáját, akinek a jegye valójában a következő napra szólt.

A gép az incidens miatt végül háromórás késéssel tudott felszállni.