Kimászott a repülőgép szárnyára egy férfi a vészkijáraton - videó

Southwest Airlines, Mamacita Meeks a Twitteren panaszkodott, hogy a Southwest Airlines járatán "dresskódolták" az öltözékét, sportmelltartó
A Southwest Airlines Boeing 737-7H4 jet taxis to the gate after landing at Midway International Airport in Chicago, Illinois, on April 6, 2021. (Photo by KAMIL KRZACZYNSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Southwest Airlines egyik járatán egy férfi kinyitotta a vészkijárat ajtaját, majd felmászott a gép szárnyára, miközben a gép a New Orleans-i Louis Armstrong nemzetközi repülőtér egyik kapujánál állt.
Vágólapra másolva!

A rendőrség beszámolója szerint egy 38 éves férfi kinyitotta a vészkijárati ajtót, hogy feljusson a szárnyra és kiugorjon onnan. A repülőgép az incidens idején a repülőtér egyik kapujánál állt. Az utast a személyzet végül megállította, majd addig fogva tartotta, amíg a rendőrök odaértek.

Többen a kifutón rohangáltak, hogy elkapják az utast.

Később a Southwest Airlines légitársaság egyik alkalmazottja is csatlakozott, hogy segítsen a kollégáknak megfékezni a férfit, akit végül sikerült leteríteniük. A hatóságok szóvivője szerint a rendszegő utas nem volt tisztában a környezetével, valamint nem volt teljesen beszámítható. A férfit egy helyi kórházba vitték kivizsgálásra.

Az utasok végül a légitársaság egy másik repülőgépével indultak el. A késés körülbelül két óra volt, így a járat nem sokkal éjfél előtt érkezett meg Atlantába.

A repülőgépek vészkijáratának kinyitása nem egyedi eset, többször előfordult már az elmúlt években, hogy majdnem katasztrófával végződött egy-egy utasnak az ámokfutása. Egy dél-koreai járaton például valaki leszállás közben akarta kinyitni a vészkijáratot, majd nem sokkal később valaki ismét megpróbálta ugyanott. Gyakran előfordul az is, hogy valaki figyelmetlenségből cselekszik így, például azért, mert összekeveri a mosdó ajtajával.

Forrás: New York Post