Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Mutatjuk, hova érdemes elmenni Budapesten a hétvégén

Vágólapra másolva!
Május utolsó vasárnapja köztudottan gyereknap, azonban nem csak ez alkalomból lesz tele a főváros jobbnál-jobb ingyenes programokkal. A családosok mellett a kultúrára éhezők is bőven találnak maguknak programot, de a honvédelem szerelmeseinek is érdemes lesz kimozdulni a hétvégén. Az Origo most összegyűjtött 4 programot, ahová megéri elmenni a tavasz utolsó hétvégéjén.
Vágólapra másolva!

Családi napot szerveznek a honvédelem napja alkalmából a Bálnában
 

Fotó: Facebook/ Bálna Honvédelmi Központ

Családi napot szerveznek a honvédelem napja alkalmából a Bálna Honvédelmi Központban szombaton és vasárnap. Az esemény Facebook-oldalán azt írják, mindkét napon délelőtt kezdődnek a programok, testmozgással. Mindkét nap az "MH Sportsziget" elnevezésű helyszínen a Honvédelmi Sportszövetség és az MH Sportszázad várja az érdeklődőket katonai erőpróbával, lézerlövészettel, sportágbemutatókkal, de lehet találkozni olimpiai bajnokokkal is. A Duna-parton, a 9-es kikötőpontnál az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred "Dunaújváros" nevű aknamentesítő hajójával várják a kicsiket és nagyokat, a Nehru-parkban pedig kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket. A parkban a Magyar Honvédség járműbemutatót tart és bemutatkoznak a honvédségi alakulatok, de lesz toborzósátor is.  A honvédelmi központ alagsorában katonai akadálypálya, mászófal és ejtőgép várja az érdeklődőket, a gyerekeknek gokartpályát alakítottak ki Lynx-tankokkal, de van lézerharc aréna és kiképzőterem, világháborús szabadulószoba és sötétszobás éjszakai lőtér is.

 

Roma kulturális fesztivált rendeznek a Karaván Színházban
 

Fotó: Facebook

Május 24. és 27. között rendezik meg a Perspektíva Összművészeti Fesztivált a fővárosi Karaván Színházban, ahol roma művészeti társulatok színházi előadásait és koncertjeit lehet megtekinteni négy napon át. A rendezvény a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány szervezésében valósul meg, fókuszában a roma művészeti értékek bemutatása áll. A programban négy napon át színházi produkciók, izgalmas interaktív előadások, gyermek- és ifjúsági előadások, valamint koncertek szerepelnek. A programokat a fesztivál Facebook-oldalán is lehet követni. 
 

Múzeumok majálisa a Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben
 

Fotó: Facebook / Nemzeti Múzeum

Május 25-én és 26-án rendezik meg a Múzeumok majálisát a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben, ahol csaknem 80 intézmény mutatkozik be és készül programokkal. Az esemény minden programja és a múzeum kiállításai is ingyen látogathatók a két nap alatt.
A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) 27. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjét, a Múzeumok majálisát az ICOM múzeumi világnap alkalmából a hagyományok, szokások, örökség jegyében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával 
Az idén színes színpadi műsorral, neves fellépőkkel, gyermekprogramokkal, családi programokkal, tárlatvezetésekkel, kézműves vásárral is várják az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap a múzeum római belső udvarában szakmai programokat is szerveznek. 

 

Koncertekkel és előadásokkal is készül gyereknapra a Müpa
 

MÜPA Gyereknap
Fotó: Csibi Szilvia/Müpa

Ingyenes koncertekkel, mesés-táncos előadásokkal, kreatív és zenés foglalkozásokkal, valamint sok játékkal várja a családokat május 26-án az épületben és a szabadtéren is a Müpa. Mint ahogy eddig, most is lesz népi kosaras körhinta, mesemondó liget, a Sárkányvárban öt próbát kell kiállni a királylány megmentéséhez, a hétpróbás játékban ügyességi és bátorságpróba várja a vállalkozó kedvűeket, a kemencés parasztudvarban pedig egész nap sül majd a friss cipó. A játékparkban a tradicionális népi játékok mellett klasszikus logikai és ügyességi játékokat és az empátiát, valamint az érzelmi intelligenciát fejlesztő feladatokat, valamit az empátiát fejlesztendő, látássérültséget és hallássérültséget szimuláló játékokat is kipróbálhatnak a gyerekek. A kreatív foglalkozásokon készíthetnek textilmadárkát, termésbábot, fűzhetnek gyöngyöt, hajtogathatnak origamivirágot, varrhatnak sünit, vagy festhetnek képeslapot is a gyerekek. A muzikális érdeklődésű gyerekeket zenei fejlesztő foglalkozások, hangszersimogató és hangszerkészítő műhely várja, míg a legkisebbeknek matatófallal, babakonyhával és labdatengerrel készülnek a szervezők a Babaszigeten, ahol mindezek mellett mondókázás és bábjáték is lesz.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről