Faragó Ottó: A sorozatgyilkosok általában élvezkedő típusok

Vágólapra másolva!
Faragó Ottó, a Sorozatgyilkosok című könyv szerzője az elmúlt 100 év hazai sorozatgyilkosságait gyűjtötte össze. Faragó az [origo]  Társalgójában elmondta: véleménye szerint a százhalombattai rém néven elhíresült férfi volt mind közül a legkegyetlenebb. Az író, aki szerint szükség volna a halálbüntetés visszaállítására, nem gondolja, hogy a gyilkolási hajlam örökölhető, az viszont meggyőződése, hogy aki sorozatban gyilkolt, már képtelen jó útra térni.
Vágólapra másolva!

Köszöntök mindenkit, minden kérdésre válaszolok, ami a könyvvel kapcsolatos és a bűnügyi újságírással összefügg.

Mióta foglalkozik sorozatgyilkosokkal, és miért? (hannibal)

- Egy évvel ezelőtt határoztam el, hogy az elmúlt 100 év magyar sorozatgyilkosságairól fogok írni. Anyagi okok miatt.

Hogyan gyűjtött anyagot a könyvhöz? A rendőrség segített? (Iris[nincs])
- Igen, a könyvben eredeti nyomozati jegyzőkönyvek találhatók.

Mennyire viseli meg az embert, ha egy ilyen könyv megírására szánja el magát? (wolfika1)
- Kétségtelen, hogy volt olyan eset, amelynél elsőre nem is tudtam végigolvasni a rendőrségi jegyzőkönyvet.

Mennyire lett vérdús ez a kötet? (PiTT_)
- Nagyon, hiszen a sorozatgyilkos attól sorozatgyilkos, hogy háromnál több áldozatit szedett. A könyvben szerepel olyan magyar sorozatgyilkos is, aki ennél kétszer-háromszor több embert is megölt. De a könyv nem attól jó, hogy véres, hanem attól, hogy a rendőrségnek sikerült valamennyi sorozatgyilkost kézre keríteni.

Melyik a kedvenc gyilkossága a könyvben megjelentek között? (ildee)
- Minden gyilkosság borzasztó, és maga a vér látványa sem kifejezetten öröm. Nincs kedvenc gyilkosságom, mert akkor lenne kedvenc gyilkosom is. Számomra pedig a gyilkolás megvetendő cselekedet, a gyilkos megvetendő ember, aki olykor az életet sem érdemli meg.

Korhatáros könyv? Tudok majd aludni este? (PiTT_)
- Szigorúan 18 éven felüli olvasóknak ajánlom, mert például a százhalombattai sorozatgyilkosról szóló fejezetet én magam sem tudtam érzelmek nélkül lejegyezni. Engem is nagyon megrázott, hogy Magyarországon ilyen farkasembernek nevezett vadállatok is élnek.

Ki volt a legbrutálisabb a gyilkosok közt? (amyleee)
- A százhalombattai rém, aki négy leányt ölt meg, elképzelhetetlen kegyetlenkedések közepette. A második helyen Magda Marinko áll nálam, mert ő "csak" lelőtte az áldozatait.

Ön szerint a százhalombattai rém vagy Pándy András a kegyetlenebb? (Kenw)
- Pándy András ügye még folyamatban van. Az tény, és ez a leánya is vallomásából is kiderül, hogy saját kezűleg eltett láb alól embereket. Szerintem a százhalombattai sorozatgyilkosnál jelenleg nincs kegyetlenebb ember Magyarországon.