ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Dávid Kornél: Nem ártana pár plusz centi
2003. augusztus 5., kedd, 20:51|Utolsó módosítás: 2003. augusztus 6., szerda, 19:22

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Dávid Kornél, a Tau Cerámica Vitoria kosarassztárja a Társalgóban elmondta: egyáltalán nem bánná, ha mégsem hívná a Boston Celtics, hiszen szívesen maradna a napsütötte és sportfanatikus Spanyolországban. Nem vár az NBA-nyugdíjra, inkább Euroliga-győzelemre tör új klubjával. Nem tartja magát magasnak, viszont az izmaival elégedett, nyáron sokat súlyzózik. Négy kedvenc NBA-játékosa van - McGrady, Bryant, Duncan, S. O'Neal -, utóbbi nemritkán telefonon üldözi.


Inkább legyek Euroliga-győztes, mint Boston-játékos 1/5. oldal >>

Fotó: Varga Ferenc [origo]
Ajánlat
Új lendületet vehet az NBA játékospiaca
Dávid Kornél helye biztos Vitoriában
Dávid Kornél nem számít NBA-szerződésre
Dávid Kornél belelendült Bostonban
Dávid Kornél: Amerika örök álom marad
Dávid Kornél Spanyolor-szágba szerződött
Dávid Kornél aranyhoz segítette a Kaunast
Linktár
Dávid Kornél linkek
Fórum
Magyar kosárlabda
New NBA fan fórum

- Szeretettel üdvözlöm az [origo] minden olvasóját, és várom a kérdéseiteket! Mindent lehet kérdezni, de nem biztos, hogy mindenre válaszolok. :)

- Pontosan mikor és hol születtél? (kajakozz)
- 1971. október 22., Nagykanizsa.

- Igaz, hogy csak 17 évesen kezdtél játszani? Hány centi voltál 17 évesen? (leslie7)
- Igen. A centire nem emlékszem, de 180 és 190 között lehettem, de inkább 190 körül.

- Most akkor mész Amerikába megint? (Zellerke)
- Én szeretnék menni, de augusztus 17-ig van időm várni a bostoniak válaszára, hogyha az pozitív, tehát garantált szerződést ajánlanak, akkor valószínűleg azt fogom választani. Ha nem, akkor 17-én repülőre ülök, és irány Spanyolország.

- Amíg kint játszottál az NBA-ben, milyen érzés volt tudni, hogy te vagy az első magyar, aki bekerült ebbe az elitligába? Nem vágyakoztál haza, a régi csapatodhoz? (Doraaa)
- Természetesen jó érzés volt bekerülni, de akkor nem igazán gondolkodtam azon, hogy itthon mit it szólnak hozzá, vagy hogyan fogadják a bekerülésemet, hiszen el voltam azzal foglalva, hogy minél gyorsabban, minél többet tudjak megtanulni. Az első időszakban nem is igazán foglalkoztam azzal, hogy mi történik az itthoni bajnokságban, hiszen annyi minden újdonság volt. De természetesen az elmondásokból követtem volt itthoni csapatom szereplését, és azóta is rendszeresen kapcsolatban vagyok velük, a játékosokkal is, nyaranta sokszor edzem velük. Nagyon sokszor van úgy, hogy az ember vágyakozik haza, főleg, amikor úgy érzi: igazságtalanság történik vele, vagy körülötte. De hát menni kell előre, hiszen különböző céljai vannak az embernek, amiket el akar érni, s ezért tovább kell lépni. Nagyon fontos, hogy a háttérben olyanok legyenek, akik ebben támogatnak, és nekem ilyen szempontból a családom mindig mellettem volt és van. 

- Kinn játszottál nyáron a bostoni csapatban, szerintem jól. Van rá esélyed, hogy leigazoljanak? (kom1x)
- Az esély addig megvan, amíg nem mondják, hogy nincs. :) Viszont annál sokkal bonyolultabb az NBA felépítése, szerkezete - itt gondolok az igazolásokra, a cserékre -, hogy egyszerűen az ott játszó játékosok is megértsék, ezért soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni. Egy biztos: amikor lehetőséget kaptam, én megpróbáltam megtenni mindent, és úgy gondolom, hogy ez sikerült is. A többi már nem rajtam múlik. Azért mentem ki, mert ezt a lehetőséget még mindenképpen meg szerettem volna adni magamnak, hogy ismét visszakerüljek Amerikába. Viszont voltam a jó és a rossz oldalon is, tehát játszottam sokat, és voltam sérültlistán is eleget. Úgyhogy már megtapasztaltam, hogy mit jelent ott lenni és ott játszani.

- Miért nem tudtál ott ragadni az NBA-ben? (FearStan)
- Talán ha fiatalabbként kerültem volna ki úgy, hogy egy NBA-csapat draftolt, tehát kiválasztott volna; vagy ott játszottam volna az egyetemen, akkor sokkal nagyobb esélyem lett volna arra, hogy ott ragadjak. Sőt biztosan hiszem, hogy ott is ragadtam volna. Így viszont még most is azt gondolom, hogy nagy szerencsém volt, és örülök, hogy ennyi is sikerült.

- Az NBA-vel elérted karriered csúcspontját. Szerintem a profi liga után minden más csapat visszafejlődés. Te hogy látod ezt? (escobart)
- Tény, hogy az NBA tényleg a kosárlabda-játékos álmainak a netovábbja lehet, és nagyon örülök, hogy ezt sikerült elérnem. De egy jó erős európai bajnokságban való szereplés legalább ennyit jelenthet, úgyhogy nem hiszem, hogy visszalépés lenne. Sőt, ez egy újabb kihívással ér fel: mindig új ország, új bajnokság, új vetélytársak, új körülmények.

- Melyik a jobb újságfőcím? "Dávid Kornél két percet játszott a Bostonban", vagy "Dávid Kornél Euroliga-győztes a Vitoriával" (hakapepsi)
- Most az utóbbit választanám, hiszen már játszottam NBA-csapatban, de ha hét évvel ezelőtt kérdeznéd, akkor valószínűleg az elsőt választottam volna.


1/5 következő oldal >>

1. Inkább legyek Euroliga-győztes, mint Boston-játékos

2. Minden pillanatban Jordanéket figyeltem

3. Nem gondolkodtam, milyen Stocktonék ellen játszani

4. Shaqkel napi kapcsolatban vagyok

5. Szeretnék fiatal tehetségeket felfedezniKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor