Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Baleset az ágyúgolyó-futamon

Vágólapra másolva!
Lassan szállingóztak a szuperjárgányok a Gumball3000 elnevezésű, Európát és a világot átszelő rali budapesti céljához, a Roosevelt térre hétfőn: délután egy óráig mintegy tizenöt autó érkezett be a száztízből, az egyik viszont már kicsit előbb, a Nádor utcánál befejezte a versenyt: nekirohant egy taxinak.
Vágólapra másolva!

"Itt álltam a piros lámpánál, amikor a Nádor utcából kikanyarodó BMW egyenesen nekem jött" - mondta Somogyi Béla taxisofőr az MTI-nek, sérült fekete Mercedesét szomorúan szemlélve. Az egyik utcaseprő is látta a jelenetet, szerinte egyértelműen a versenyző volt a hibás, ugyanis túl nagy gázzal kanyarodott ki, ezért csúszott át a szemközti sávba. A pilóta és utasai nem nyilatkoztak, és a kilétüket sem fedték fel.

Az autóról pillanatok alatt leszedték a rendszámot és a szponzorok hirdetéseit. A kormány jobboldalisága okán valószínű, hogy angol gépjármű rohant a taxinak. "Minden bizonnyal folytatja a versenyt holnap, az autó sérülése ugyanis nem tűnt komolynak, és a szerelőbrigád hamar összerakja" - mondta Pozsgai Péter gépkocsis futár, aki több tucat rajongóval együtt a szakadó eső ellenére kijött a Roosevelt térre.

A Porschék, Lamborghinik és egyéb sportkocsik a Gresham szálloda elé érkeztek folyamatosan, a versenyzők itt az esernyőikkel asszisztáló londinerek segítségével kihalászták a csomagjaikat a bukócsövek közül, majd továbbhajtottak a magyar Tudományos Akadémia előtt kialakított parkolóba, ahol délután négy órától bárki közelről is megnézhette a járgányokat.

A budapestihez hasonló balesetek többször is előfordultak már a Gumball ralikon, sőt, arra is akadt már példa, hogy egy újságírónő a csomagok közé bújva csempészte át magát a határon. Az autóknak elvileg be kellene tartaniuk a közúti szabályokat, ám azok gyakran óránként 200-250 kilométeres sebességre is felgyorsulnak, meg is gyűlik a bajuk a rendőrséggel. A Roosevelt téren és a városban azonban nem volt tapasztalható különösebb rendőri készültség.

A versenyzőknek nincs sok idejük az alvásra, minden állomáshelyen ugyanis hajnalig tartó buli várja őket, és másnap reggel hat-hét körül már indulniuk is kell tovább. A világsztárokat is felvonultató nemzetközi mezőny Budapestről kedd reggel folytatta útját Belgrádba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről