Brawn: Nélkülem is sikeres lesz a Ferrari

Vágólapra másolva!
Ross Brawn biztos benne, hogy a Ferrari nélküle is fel fogja tudni venni a harcot ellenfeleivel, és további sikereket érhet el a Forma-1-ben, miután október végén elhagyja a többszörös világbajnok alakulatot.
Vágólapra másolva!

Ahogy arra számítani is lehetett, a Ferrari csütörtökön hivatalos közleményében megerősítette, az elmúlt években technikai igazgatóként tevékenykedő Ross Brawn az idény végén elhagyja az olasz alakulatot és ezzel együtt a Forma-1-et.

A Ferrari vezérkara már az Olasz Nagydíj előtt bejelentette, az év végén komoly szerkezeti átalakításon megy majd keresztül a csapat. Bár eddig csak találgatni lehetett, milyen személyi változások lesznek, a Ferrari csütörtökön hivatalos közleményt adott ki, melyben közölte a száraz tényeket.

Eszerint Brawn posztját november elsejétől Mario Almondo veszi majd át, míg Stefano Domenicali lesz a csapat sportigazgatója a jövőben, miután Jean Todt az ügyvezető igazgatói székbe került.

Ross irányítása alatt a Ferrari nem kevesebb, mint hat konstruktőri, és öt egyéni bajnoki címet szerzett, ám a brit guru biztos benne, hogy az olaszok nélküle is sikeresek lesznek a jövőben.

"Köszönetet szeretnék mondani a Ferrarinak, hogy részese lehettem a csapat legsikeresebb éveinek" - mondta Brawn. "Mindenki tudja, hogy a Ferrari egy legenda, de az ott dolgozó emberek a legértékesebbek. Hihetetlenül profi munkát végeznek, minden pillanatban motiváltak, és szenvedélyesek. Kivételes emberek. Már egy ideje készülünk erre a bejelentésre, így senkit nem érhet váratlanul a távozásom. Boldog vagyok, hogy egy olyan embernek adhatom át a posztom, aki szerintem még nálam is jobb munkát fog tudni végezni."

"Bízom a csapatban, és biztos vagyok benne, hogy a sikereknek még nincs vége Maranellóban" - tette hozzá Brawn, aki már azelőtt döntött jövőjéről, hogy Michael Schumacher az Olasz Nagydíjon bejelentette volna visszavonulását.

A Ferrari tehát két kulcsfigurát vesztett, így nem lesz egyszerű helyzetben a jövő évben, még akkor sem, ha Kimi Raikkönen személyében egy olyan tehetséges versenyző kerül a csapathoz, aki talán képes lesz valamelyest pótolni azt az űrt, mely a hétszeres világbajnok távozásával keletkezett az olaszoknál.