Rosberg: Még korai lenne jósolgatni

Vágólapra másolva!
Nico Rosberg az idén teljesítette pályafutása első Forma-1-es szezonját. A fiatal német remekül kezdett, és bár a szezon második felében főként csapata gyengélkedése miatt eltűnt, nem lehet oka panaszra a legjobbak közt eltöltött első éve után.
Vágólapra másolva!

Rosberg két hetedik helyének köszönhetően a pilóták versenyében négy pontjával a tizenhetedik helyen végzett. A 20 éves német az F1total.com-nak nyilatkozott, most ebből az interjúból szemezgetünk.

Letudtad első évedet a Forma-1-ben. Elégedett vagy a szezonoddal?

Nico Rosberg: "Nagyon is, hiszen rengeteget tanultam. Az idén megszerzett tapasztalatokat magammal kell vinnem a következő évre is. A kitűzött célokat elértem, hiszen szerződést hosszabbítottak velem, és fejlődnöm is sikerült."

Remekül kezdted a szezont, hiszen első versenyeden hetedik lettél, és a futam leggyorsabb körét is te futottad, később viszont rengeteg problémátok volt. Nem frusztrált ez téged?

NR: Nem, szó sincs erről. A problémák ellenére is örültem neki, hogy a Forma-1-ben lehetek. A jövőben viszont biztosan minden sokkal másabb lesz. Nagy elvárásokkal vágok neki a következő szezonnak. De idén elsősorban a tanulásé volt a főszerep."

A Williams motorszállítót vált. Mit vársz a Toyota erőforrásoktól?

NR: "Biztosan egy jobb és megbízhatóbb motor kerül az autóinkba. De nem hinném, hogy látványosan jobbak lennének a Toyota nyolchengeresei, mint a Cosworth hajtóművek voltak, szóval nem várok hirtelen ugrást a váltástól."

A következő szezonban mit vársz magadtól?

NR: "Természetesen ez nagyban attól függ, hogy milyen autónk lesz. Idén harmadikak akartunk lenni a konstruktőrök versenyében, ám csak nyolcadikak lettünk. Úgyhogy szerintem pillanatnyilag teljesen felesleges bármiféle jóslatokba bocsátkozni, hiszen az úja utót még nem ismerem. Januárban már kipróbálhatjuk a gépet, és már nagyon várom, hogy vezethessem."